Як вмістити дар спасіння? — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді на свято Богоявлення, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як відзначив Предстоятель, Своїм Хрещенням Господь наш Іісус Христос показав нам приклад. «Ми повинні хреститися в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, щоб умістити дар спасіння», — зазначив владика.

За словами Блаженнішого владики, Господь всім дає дар спасіння. Однак здатні вмістити його в собі далеко не всі.

«Тільки той, хто охрещений в ім’я Святої Живоначальної Трійці та живе благочестиво, зберігає Божественні священні закони, які людину робить священною», — пояснив він.

Тому треба берегти себе від гріха, як закликав Архіпастир.

«Бо гріх є носієм смерті. Якщо людина грішить десятьма гріхами, то десять жал її вражають і поступово руйнують», — сказав він.

Його Блаженство дав кілька порад, як вберегти свою душу.

По-перше, за його словами, треба боротися з гордістю і заздрощами. Також треба старатися, щоб наша мова складалася лишень із розумних, корисних і добрих слів.

По-друге, потрібно намагатися дотримуватися постів. «Тому що піст очищає людське тіло і дає свободу душі пізнати та зрозуміти Бога», — зауважив владика.

По-третє, як відзначив Архіпастир, потрібно старатися щонеділі ходити до храму. «Храм – це те місце, де людина отримує від Бога Таїнства, які потрібні для земного життя, які дарують благодать Божу. А щоб благодать Божа діяла в нас, ми повинні не красти, не обманювати один одного, бути терплячими один до одного. Це є ті священні закони, які приніс Господь на землю», — додав він.

У підсумок Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав жити так, щоб наше життя було згідне з Божественними Законами.

Просмотров: 663