Предстоятель очолив урочистості з нагоди 120-річчя кончини преподобного Іони Київського (+відео)

22 січня 2022 року, у день памяті преподобного Іони Київського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкове богослужіння з нагоди 120-річчя кончини преподобного Іони у Свято-Троїцькому Іонинському монастирі столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед Літургією Блаженніший владика освятив нові мозаїки, які прикрасили стіни склепу у головному храмі монастиря, де спочивають мощі преподобного Іони Київського. Рака з мощами святого сьогодні під час богослужіння була відкрита для вшанування святині віруючими.

Предстоятелю співслужили митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник монастиря архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Іванківський Кассіан, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував хор монастиря під керівництвом протоієрея Димитрія Болгарського.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про лікарів, одужання хворих та припинення епідемії.

Після заамвонної молитви проспівали тропарі і кондаки свята Богоявлення та преподобному Іоні Київському. Предстоятель прочитав молитву святому засновнику монастиря.

Після відпусту виголосили многоліття архієпископу Іоні. Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав владику з днем тезоіменитства. За заслуги перед Українською Православною Церквою та з нагоди 50-річчя Предстоятель нагородив намісника Іонинського монастиря орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Владика Іона подякував архіпастирю за вітання. Насамкінець Блаженніший владика привітав вірян зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив освячення вод Дніпра.

Просмотров: 2959