У Чернівцях провели зустріч для дітей парафій УПЦ, постраждалих від рейдерів «ПЦУ»

22 січня 2022 року представники громадської спілки «Миряни» у Чернівецькій області та Буковинського православного релігійного фонду провели зустріч дітей із парафій Української Православної Церкви, які постраждали від рейдерських атак представників «ПЦУ». Дітей зібрали дітей у кінотеатрі Чернівців на православний мультфільм «Незвичайна подорож Серафими», повідомляє у Facebook православний фонд, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відзначається у фонді, що діти дуже переживають, коли у храм приходять чоловіки у балаклавах, зривають замки, трощать ворота і двері церкви, женуть священика. «І це тільки початок. Тому що маленькі християни йдуть у школу і сідають за парти з дітьми тих “героїв”. Їм треба якось із цим жити, вибудовувати стосунки, берегти мир і не зраджувати при цьому себе і Христа», – зокрема зазначається.

Зустріч дітей із гнаних парафій потрібна їм, щоб вони відчули себе своїми серед своїх. «Друг, який знає твій біль, тому що сам бачив, як билися під церквою. Сам чув на свою адресу образливі слова. Такий друг точно зрозуміє, підтримає», – вважають у православному релігійному фонді.

Зустріч провели в кінотеатрі Starmax, де для дітей провели перегляд православного мультфільму «Незвичайна подорож Серафими». «Ми сподіваємося, що цей мультфільм трохи підбадьорив малюків. Але головне – це нові знайомства, нові друзі, живе спілкування і тепло сердець», – зазначили у фонді.

Просмотров: 457