У Дніпропетровській єпархії пройшов масштабний фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва»

23 січня 2020 року в актовій залі Дніпровського єпархіального управління УПЦ у м. Дніпро відбувся ХХІХ Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», участь у якому взяли участь понад 300 вокалістів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Дніпропетровської єпархії.

Загалом на сцені виступило 19 церковних та світських хорових колективів та вокальних ансамблів.

Відкрив фестиваль вікарій Дніпропетровської єпархії архієпископ Новомосковський Євлогій.

За його словами, оспівуючи народженого Спасителя, люди наслідують ангелам, які сповіщали пастушкам про Різдво Господа, які співали: «Слава у Вишніх Богу, і на землі мир, у людях благовоління» (Лк. 2:14).

«Нехай вифлеємська зірка ніколи не гасне в нашому серці й скеровує нас, як і простих пастушків, і халдейських вчених-волхвів», — побажав усім архієпископ Євлогій.

Почесними гостями фестивалю стали вікарій Дніпропетровської єпархії єпископ Петропавлівський Андрій, настоятельки Тихвінського жіночого монастиря у м. Дніпро ігуменя Зосима (Сварчевська) та Знам’янського жіночого монастиря у с. Вербівське ігуменя Варвара (Бобер).

Концерт тривав понад 3 години. Жоден учасник фестивалю не залишився без подарунка. Крім того, кожен колектив отримав благословенну грамоту митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іринея.

На завершення фестивалю владика Андрій подякував усім колективам за участь у фестивалі та побажав їм подальших творчих успіхів та Божого благословення.

Нагадаємо, щорічний фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» вперше відбувся у 1994 році та з того часу став уже традиційним пісенним форумом, про який знають по всій Україні та за її межами.

Усього за роки проведення фестивалю в ньому взяли участь понад 40 тисяч виконавців — близько 15 тисяч дітей та 27 тисяч дорослих із 50 міст України, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії, а глядачами стали понад 100 тисяч людей. Колективи виконували духовні твори німецькою, грузинською, французькою, іспанською, італійською, польською, білоруською, українською, російською та латиною.

За словами організаторів, форум через пісенну культуру та народну творчість приносить городянам та гостям міста звістку про народження Богонемовляти. Фестиваль популяризує та зберігає величезний пласт духовних піснеспівів на різдвяну тематику, а також продовжує пошук втраченого та забутого багатства богослужбової гімнографії та багатої народної творчості.

Просмотров: 419