Єрусалимський Патріарх заявив, що сподівається найближчим часом на нову зустріч Предстоятелів в «амманському форматі»

Патріарх Єрусалимський Феофіл III в інтерв’ю виданню «Известия» заявив, що сподівається на проведення найближчими місяцями нової зустрічі Предстоятелів Православних Церков в «амманському форматі», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Мене дуже надихнула готовність лідерів зустрічатися, і я з нетерпінням чекаю нових можливостей поділитися з ними своїми думками найближчими місяцями», – розповів Єрусалимський Патріарх в інтерв’ю, опублікованому в суботу.

Патріарх Феофіл висловив упевненість, що зустріч Предстоятелів Помісних Православних Церков допоможе знайти найкраще розв’язання глобальних проблем.

«У Православних Церквах життєво важливо, щоб ми продовжували зустрічатися один з одним в дусі християнської любові та братерства й обговорювали питання, які надто легко розділяють нас. Живучи гостинно та ділячись усім, ми прикликаємо Святий Дух, щоб він об’єднав нас», – зазначив Патріарх Феофіл.

Попередня нарада Предстоятелів і делегацій шести Помісних Православних Церков, на якій обговорювалися питання єдності світового Православ’я пройшла 26 лютого 2020 року в Аммані.

Просмотров: 2361