Митрополит Августин взяв участь у роботі круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин»

1 лютого 2022 року митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь у роботі постійно діючого круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин» в онлайн-форматі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії.

Круглий стіл проводиться Центром Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні та за підтримки Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій.

Учасники обговорили «Особливості церковно-релігійного самовизначення громадян України та їх ставлення до Церкви» та дослідження на цю тему.

Владика побажав, щоб усі напрацювання Центру було не просто “матеріалами дослідження”. “Бажаю, щоб це нас змушувало шукати шляхи співпраці, щоб ми були консолідованими”, – сказав митрополит Августин і звернув увагу зокрема на проблеми, які оминули увагою дослідники: захоплення храмів УПЦ, антиконституційні закони (про “перейменування” тощо), агресія проти віруючих УПЦ. “На ці питання необхідно також звертати увагу”, – зазначив він.

Просмотров: 339