Архієреї УПЦ звершили Літургію у кафедральному соборі Сан-Франциско

3 лютого 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії єпископи Баришівський Віктор та Переяслав-Хмельницький Діонісій звершили Божественну Літургію у кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Руської Православної Церкви Закордоном у Сан-Франциско.

Преосвященним архіпастирям співслужили ключар собору протоієрей Петро Перекрьостов, благочинний Оболонського благочиння м. Києва протоієрей Володимир Терещук та благочинний академічного храму Київських духовних шкіл архімандрит Досифей (Михайлюк). За богослужінням молився єпископ Сіетлський Феодосій, вікарій Сан-Францизької і Західно-Американської єпархії. Богослужіння звершувалося церковнослов’янською та англійською мовами.

Після Літургії архієреї відслужили молебень біля раки з мощами святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Францизького.

У своєму слові після закінчення богослужіння єпископ Віктор подякував архієпископу Сан-Францизькому і Західно-Американському Кирилу та єпископу Сіетлському Феодосію за можливість помолитися у кафедральному соборі єпархії та передав благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

У відповідь єпископ Феодосій привітав гостей з України та подякував за спільну молитву, наголосивши на тому, що молитва за мир і спокій в Україні лунає не тільки у кафедральному соборі Сан-Франциско, але й в усіх храмах РПЦЗ у США.

Цього ж дня архієреї відвідали Православну гімназію святих Кирила і Мефодія, яка діє при кафедральному соборі, а також будинок, у якому свого часу проживав святитель Іоанн.

Нагадаємо, 30 січня єпископ Баришівський Віктор та єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій звершили Божественну літургію у кафедральному соборі на честь преподобного Сергія Радонезького Руської Православної Церкви Закордоном м. Клівленд (США).

Просмотров: 1375