Митрополит Климент взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Головою Верховної Ради України

4 лютого 2022 року відбулася зустріч Голови Верховної Ради Р. О. Стефанчука з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у зустрічі взяли участь Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На зустрічі також були присутні Міністр культури України О. В. Ткаченко, Перший заступник Голови Верховної Ради України О. С. Корнієнко, Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті О. В. Богдан, представники інших органів державної влади.

Під час зустрічі було обговорено низку законодавчих ініціатив, що стосуються релігійних організацій. Зокрема мова йшла про недоцільність ратифікації Стамбульської конвенції, необхідність заборони комерційного сурогатного материнства, вдосконалення державної сімейної політики.

Митрополит Ніжинський та Прилуцький Української Православної Церкви Климент висловився критично щодо урядового проекту Закону України «Про допоміжні репродуктивні технології» (№ 6475 та альтернативні № 6475-1 та № 6475-2), який пропонує легалізувати сурогатне материнство, адже істотні зауваження до його тексту з боку релігійної спільноти не були враховані розробниками.

Голова Верховної Ради України запевнив релігійних діячів у відкритості до діалогу, до дискусій і спільного прийняття рішень та підкреслив, що зараз дуже важливий період, і всі повинні усвідомлювати, що і влада, і релігійні організації мають насамперед піклуватися про добробут, безпеку і спокій наших людей.

“Ми не маємо права сіяти паніку, бо це все породжує крах довіри, а довіра – це є найцінніше, що є в суспільстві. Тому будемо працювати, будемо рухатися у цьому напрямку разом”, – сказав Руслан Стефанчук.

Використано матеріали vrciro.org.ua

Просмотров: 629