Парафіяни УПЦ в Хотині розповіли про те, як відновлювали з руїн храм, який у них намагаються забрати: “Будемо боротися!”

Парафіяни храму на честь святого благовірного князя Олександра Невського Української Православної Церкви в Хотині Чернівецької області розповіли про те, як своїм коштом і трудом відновлювали з руїн церкву, яку керівництво державного заповідника «Хотинська фортеця» під тиском представників «Правого сектору» зачинило на амбарний замок та планує передати “ПЦУ”. Коментар жительки Хотина Лідії Михайлівни опублікували в прес-службі  Чернівецько-Буковинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Жителька Хотина Лідія Михайлівна 27 років є парафіянкою Олександро-Невського храму. Вона розповіла, що коли церкву передавали у користування УПЦ на початку 1990-х, у ньому не було даху, а тільки голі стіни з каменю і глини. За роки незалежності віряни своїм коштом повністю реставрували храм.

«Там була глина і камінь – ремонт зробили, фарбували, стіни шпаклювали, зовні все зробили, дах відремонтували, дзвони купили, ікони, престол купили, царські врата, і що – прийдуть інші люди на все готове?», – дивується Лідія Михайлівна.

Жінка заявила про готовність віруючих відстоювати своє право на святиню, в яку було вкладено стільки праці. Вона висловила припущення, що прихильники “ПЦУ” не будуть відвідувати храм, оскільки вже мають місце для звершення своїх обрядів, яке скоріш за все не переповнене, а т.з. активісти, які вимагають передачі церкви, переслідують власні комерційні цілі.

На плани ж влади передати храм “ПЦУ” парафіянка сказала: «Будемо боротися до останнього!».

В Чернівецькій єпархії також опублікували лист т.з. активістів, які вимагають вигнати релігійну громаду УПЦ на вулицю та передати храм “ПЦУ”.

 

Просмотров: 701