Віруючі УПЦ допомогли у Золочеві на Львівщині облаштувати недільну школу

У Золочеві Львівської області завдяки пожертвуванням віруючих релігійна громада УПЦ облаштувала приміщення недільної школи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук Благодійного фонду «Фавор».

На початку січня 2022 року релігійна громада звернулася за допомогою у зборі коштів на завершення ремонту приміщення, де проводитимуться заняття з дітьми. Віруючі УПЦ відгукнулися на заклик своїх братів та сестер. На зібрані пожертвування громада купила плитку для підлоги, фарбу та міжкімнатні двері для недільної школи й завершила ремонт.

«Священик Максим Йоенко та маленькі учні недільної школи Золочева дуже вдячні всім небайдужим людям, які взяли участь у збиранні коштів, Завдяки нашій допомозі заняття у недільній школі проводяться у зручному та пристосованому для уроків приміщенні», – йдеться у повідомленні БФ «Фавор».

Віруючі та настоятель парафії УПЦ в Золочеві неодноразово зазнавала нападів радикалів. Так в липні 2020 року в Золочеві розпочалося цькування клірика Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенко. Ворота розписали образами і нацистською символікою, поруч з його будинком провели «віче» проти УПЦ, самому священнику і його сім’ї запропонували покинути місто. Пізніше бойовики Львівського Нацкорпусу в масках молотками зруйнували паркан, встановлений навколо будинку. На початку серпня Львівський Нацкорпус взяв відповідальність за напад на будинок священника в Золочеві та пригрозив новим. 28 вересня 2020 року двоє молодиків знову погрожували ієрею Максиму Йоенку, розписали паркан його будинку, закидали фарбою вагончик, у якому моляться віруючі, а також звершили черговий акт вандалізму щодо магазину дитячих іграшок парафіянина Української Православної Церкви.

Синодальний юридичний відділ УПЦ 14 липня опублікував заяву щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області. А також — Звернення митрополита Львівського і Галицького Філарета до Голови Львівської ОДА з приводу подій в м. Золочів та Коментар Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях щодо актів дискримінації УПЦ у м. Золочів.

Просмотров: 595