Архієреї УПЦ взяли участь у святковій Літургії у США

6 лютого 2022 року, у Неділю 33-тю після П’ятидесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії єпископи Баришівський Віктор та Переяслав-Хмельницький Діонісій співслужили за Божественною літургією у храмі святителя Луки Кримського у м. Помпано-Біч (штат Флорида). Богослужіння очолив єпископ Манхетенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії.

З нагоди свята новомучеників і сповідників Церкви Руської в храм була принесена шанована ікона Божої Матері «Всіх скорботних Радість», яка перебуває у нижньому храмі Архієрейського Синоду РПЦЗ на честь преподобного Сергія Радонезького у Нью-Йорку.

За богослужінням, яке звершувалося церковнослов’янською та англійською мовами, співав синодальний хор.

Під час Літургії підносилася молитва за мир в Україні.

Після завершення богослужіння єпископ Миколай привітав українських архієреїв та усіх присутніх зі святом, а також запевнив про постійну молитву за український народ, Українську Православну Церкву та її канонічного Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

У відповідь єпископ Віктор подякував єпископу Миколаю за можливість молитовного спілкування та передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Нагадаємо, 30 січня єпископ Баришівський Віктор та єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій звершили Божественну літургію у кафедральному соборі на честь преподобного Сергія Радонезького Руської Православної Церкви Закордоном м. Клівленд (США). 3 лютого ієрархи звершили Божественну літургію у кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Руської Православної Церкви Закордоном у Сан-Франциско.

Просмотров: 2209