Від вірян Вінниччини доставлено гуманітарну допомогу до Святогірської Лаври, від вірян Почаєва — ліки в онковідділення Рівненської дитячої обллікарні

9 лютого 2022 року до Святогірської Лаври було доставлено 24-й рейс із гуманітарною допомогою — 16 тонн продовольства — для переселенців із Донбасу від духовенства і вірян Вінницької єпархії, також до дитячого онковідділення Рівненської дитячої обласної лікарні священнослужитель із Почаєва разом зі своїми духовними чадами передав ліки на суму понад 30 тис. грн. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Святогірської Лаври та фейсбук-сторінку «Рівне Православне».

Черговій гуманітарний рейс із Вінницької області зокрема організований з благословення митрополита Вінницького та Барського Варсонофія священнослужителями і парафіянами храмів єпархії, фермерськими господарствами і небайдужими людьми.

Організаційні питання щодо збору та доставки гуманітарної допомоги покладено на благодійний відділ Вінницької єпархії, який очолює диякон Георгій Толчев за активної підтримки дружини Людмили. За його інформацією, цього разу до Святогірської Лаври доставлено понад 16 тонн продовольства, у тому числі 10 тонн овочів (картоплі, капусти, цибулі, моркви), 2,5 тонн яблук, 0,5 тонн макаронних виробів та круп, 2 тонни зерна, 1 тонна консервації, 150 л соняшникової олії.

Організатори благодійної акції особливо наголосили на допомозі православних Літинського благочиння, громади с. Уланів, фермерського господарства “Перлина Поділля” с. Попівці Жмеринського району, сестер Немирівського Свято-Троїцького жіночого монастиря. При цьому о. Георгій підкреслив, що багато благодійників, роблячи свій внесок на славу Божу, побажали залишитися невідомими.

Намісник Свято-Успенської Лаври, митрополит Святогірський Арсеній від імені братії Святогірської обителі та переселенців, які мешкають у Лаврі, висловив глибоку вдячність Високопреосвященнішому Варсонофію, духовенству та парафіянам храмів Вінницької єпархії, всім благодійникам.

Бажаючим надати допомогу у зборі або оплаті чергового гуманітарного вантажу, а також з усіх питань, що стосуються благодійної допомоги для Святогірської Лаври, звертатися за телефоном: +380965790007 (о. Георгій Толчев). Реквізити для перерахувань: Карта ПриватБанку: 4149 4993 8448 7367 (Толчев Георгій).

Священнослужитель із Почаєва разом зі своїми духовними чадами передав через Православну волонтерську ГО «Айболіт та його друзі» для лікування дітей ліки в Рівненську дитячу обласну лікарню, дитяче онковідділення. Зокрема антибіотики на суму більш як 30 тис. грн. завіз православний волонтер з Рівного Молчанов Роман.

Просмотров: 615