Радіти зустрічі з Христом так само, як зрадів праведний Симеон – з настанов Предстоятеля на свято Стрітення (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день свята Стрітення Господнього, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як відзначив Предстоятель, усі сьогодні шукають істину і свободу, але Істиною є Господь наш Іісус Христос, який звільнив людство від рабства гріха.

“Ми зараз віруючі в Христа Спасителя як у Сина Божого, як у Спасителя світу цього. Ми зараз є вільні. А воля наша заключається в тому, щоб бути безгрішними”, – додав він.

За словами Його Блаженства, людина по-справжньому вільна тільки тоді, коли не має гріхів.

 “А якщо людина має гріх, то вона є рабом гріха”, – зауважив владика та закликав: “Ми повинні намагатися звільняти себе від гріхів: від гордині, заздрощів, ненависті, злоби тощо”.

Блаженніший владика нагадав, що у Святому Письмі написано про те, що гріх шкодить людській душі. Тому треба з ним боротися.

“Тому що гріх – це не щось абстрактне, це – людська хвороба. Як ми приймаємо ліки від тілесної хвороби, так ми маємо робити духовні процедури, приносити Богові покаяння, аби звільнитися від гріха, що є духовною хворобою”, – провів таку паралель Архіпастир.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав вийти переможцем у боротьбі з гріхом, аби врешті зустріти Бога. 

“Бог хоче увійти в кожне людське серце, і залежить тільки від нас, чи ввійде Він у душу, та хоче, щоб ми були раді Йому так само, як був радий святий праведний Симеон”, – підсумував владика. 

Просмотров: 785