В Українській Православній Церкві освятили два нових храми

У лютому 2022 року ієрархи Української Православної Церкви звершили освячення храмів в Коктебелі (Крим) та Новодар’ївка (Луганська область). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Феодосійської та Ровеньківської єпархій.

7 лютого митрополит Феодосійський і Керченський Платон та єпископ Коктебельський Агафон звершили чин великого освячення храму на честь ікони Божої Матері «Утоли моя печали» у Коктебелі та звершили Божественну літургію в ньому.

Владикам співслужили ключар храму протоієрей Володимир Мельник, благочинний Феодосійського округу протоієрей Олександр Попов, духовенство єпархії.

15 лютого, у день свята Стрітення Господнього, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Аркадій звершив освячення престолу в Стрітенському храмі села Новодар’ївка та очолив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Григорій Устименко, та в.о настоятеля храму протоієрей Володимир Коробко, духівник Ровеньківського округу протоієрей Олександр Горенко та благочинний Должанського округу протоієрей Олександр Ястребов.

Перед початком Літургії духовенство та парафіяни звершили хресну ходу навколо храму зі святими мощами.

На завершення владика звернувся з проповіддю до численних прочан. Його Високопреосвященство привітав усіх із престольним святом та з довгоочікуваною радісною подією – освяченням храму. Понад двадцять років у Стрітенській церкві відбувалися богослужіння, але престол досі не був освячений. І ось запалилася лампада на новопосвяченому престолі.

Його Високопреосвященство подякував парафіянам за спільну молитву, а всіх будівельників і благодійників — за труди з будівництва храму, закликав не забувати дорогу до цього святого місця, освячувати своє життя постійною молитвою та участю в Таїнствах Церкви.

Просмотров: 1318