В єпархіях УПЦ проходять благодійні збори для онкохворих дітей

До Міжнародного дня онкохворої дитини, який відзначається 15 лютого, в храмах Одеської єпархії під час благодійних ярмарків парафіяни зібрали 350 000 гривень, в Запорізькій єпархії на території лікарняного храму на честь свт. Луки Кримського Енергодару відбувся благодійний ярмарок у рамках щорічного проекту Запорізької єпархії «Любов милосердствує». Благодійний концерт «Діти – дітям» на користь дітей, хворих на рак, відбудеться 21 лютого в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Одеської, Запорізької єпархій та сайт foma.in.ua.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела в храмах і монастирях Одеської єпархії 13 лютого, напередодні свята Стрітення Господнього, відбулися благодійні ярмарки. Усі кошти, зібрані під час акції, підуть на допомогу онкохворим дітям.

«Пройшли ярмарки, і неймовірна активність не може не тішити», – розповів голова Молодіжного відділу Одеської єпархії протоієрей Максим Омельченко. Він наголосив, що захід об’єднав недільні школи, молодь та активних парафіян.

«Ми зуміли зібрати з майже 40 храмів 350 000 гривень для онкохворих дітей, – зазначив голова Місіонерського відділу протоієрей Максиміан Погореловський. – Тішить особливо, що цього року, як ніколи, люди долучилися. Вони самі пекли різноманітні частування, а також жертвували рясно».

В єпархії повідомили, що найближчим часом зібрані на благодійному ярмарку кошти будуть спрямовані на закупівлю необхідних медикаментів та витратних матеріалів для маленьких одеситів, які страждають на онкологічні захворювання.

15 лютого в Енергодарі на території лікарняного храму на честь свт. Луки Кримського парафіяни храму та всі небайдужі до чужої біди городяни взяли участь в благодійному ярмаркові у рамках щорічного проекту «Любов милосердствує».

«Величезна подяка організаторам заходу, усім парафіянам храму, які з великою радістю взяли активну участь, за ароматну, приготовлену від щирого серця домашню випічку, доброту і сердечність!», – йдеться у повідомлені єпархіальної прес-служби.

На благодійному концерті «Діти – дітям», який відбудеться у понеділок в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка виступатимуть молоді музиканти та юнацькі творчі колективи. Організатор – відділ у справах молоді та культури Харківської єпархії.

«Діти знову запрошують на свій благодійний концерт! Вже сьомий рік поспіль ми проводимо у лютому концерт “Діти – дітям”, щоб підтримати онкохворих діток», – написав на своїй сторінці у Facebook глава відділу протоієрей Федір Воскобойников.

Придбати запрошення на концерт – вартість одного 100 гривень – можна у лавках Покровського монастиря та у центрі «Фома». Телефон для довідок: 067-191-00-10. Початок заходу о 18.00 год.

Підтримати проект може кожен, надіславши свій внесок на картку «ПриватБанк» № 5584 2426 0109 3504 або за реквізитами: Релігійна громада св. мученика Гавриїла Білостоцького, Харківське ГРУ АТ КБ «ПриватБанк», МФО 36816816, р/р UA553515330000026008060381843. У графі “Призначення платежу” обов’язково вкажіть: “Благодійний внесок”.

Просмотров: 267