У Неділю про блудного сина Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

20 лютого 2022 року, у Неділю про блудного сина, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антоній і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам притчу Господа про блудного сина.

За богослужінням піднесли сугубі прохання про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з неділею.

“Хай Господь, молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, дасть нам розум і силу осягнути красу покаяння і провести у покаянні майбутній Великий піст – щоб ми з радістю зустріли свято преславного Христового Воскресіння”, – побажав Блаженніший владика та благословив усіх.

Нагадаємо, у день Стрітення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну лiтургiю у Хрестовоздвиженському храмі на Подолі.

Просмотров: 2468