На Рівненщині у селі Рясники тривають провокації місцевих чиновників та прихильників “ПЦУ” проти парафії УПЦ

На Рівненщині обласна рада оприлюднила проект рішень, за якими церкву в селі Рясники Гощанського району хочуть передати на баланс культурного заповідника у місті Острог. Водночас прихильники “ПЦУ” розклеюють листівки з фотографією священника УПЦ і примітивним образливим текстом, щоб учергове розпалити в селі ненависть. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Ініціював проект “передачі” Сергій Кондрачук, голова Рівненської облради, за участю якого було здійснено не одне рейдерське захоплення храмів УПЦ на території Рівненської єпархії.

У документі, розміщеному на офіційному сайті облради, зазначається: «Включити до списку об’єктів спільної власності територіальних громад області культову будівлю, пам’ятник архітектури місцевого значення – Покровську церкву (дер.), 1911 р., охоронний №65-Рв, розташований на території Бабинської об’єднаної територіальної громади села Рясники Рівненського району. Визначити балансоутримувача будівлі, зазначеної в пункті 2 рішення, комунальну установу “Державний історико-культурний заповідник м. Острога” Рівненської обласної ради та закріпити її за комунальною установою “Державний історико-культурний заповідник м. Острога” Рівненської обласної ради».

В той самий час листівки з фотографією свого настоятеля протоієрея Василя Готліба побачили жителі села Рясники Рівненської області минулого тижня у своїх поштових скриньках, на парканах тощо.

Це вже не перша провокація, розповідають селяни, щоб очорнити отця Василя і таким чином розпалити ненависть щодо батюшки, який вже понад двадцять років піклується про паству і має великий авторитет, завдяки якому вдається вісім років тримати всі силові атаки розкольників.

За словами вірян УПЦ, на подібні фейкові вкидання вони не реагують, але за батюшку прикро. Тому селяни викликали поліцію, яка склала протокол.

Нагадаємо, що конфлікт навколо Покровської церкви у селі Рясники розпочався навесні 2014 року. Протягом усього періоду двічі голови Рівненської обласної адміністрації видавали рішення про почергові богослужіння, чим провокували нові витки силових протистоянь. Прихильники “Київського патріархату”, а тепер “ПЦУ”, намагалися кілька разів силою захопити храм, що належить релігійній громаді УПЦ. Нині у церкві моляться вірні УПЦ, однак спори за храм не припиняються.

Просмотров: 759