Всеукраїнська рада церков звернулася до Президента Російської Федерації з приводу подій на Донбасі

Глави церков і релігійних організацій України звернулися до Президента Російської Федерації з приводу подій на Донбасі. Відповідне звернення було надіслано Президенту РФ 23 лютого 2022 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vrciro.org.ua.

«Ми авторитетно і одностайно свідчимо, що український народ не прагне війни, і зупинити її, поки не надто пізно, вважаємо загальним обов’язком віруючих людей, — йдеться у повідомленні. — Заповідь Всевишнього «Не вбивай» визначає абсолютну цінність людського життя та суворе Боже покарання для вбивці. Агресивна війна – великий злочин проти Всевишнього. Заради збереження життя українських та російських військових, цивільних українців, істинно віруючі люди мають зробити все, щоб зупинити кровопролиття».

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій закликає Президента Росії до миротворчого діалогу, як «єдиного благочестивого способу виправити взаємні труднощі та протиріччя».

«Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій готова сприяти такому діалогу і готова докласти всіх необхідних зусиль для пошуку шляхів, які могли б призвести до послаблення напруженості між нашими країнами та сприяти відновленню миру, запобіганню можливості розвитку нових масштабних конфліктів, збереженню взаєморозуміння та співпраці між людьми у всьому світі», — пропонують релігійні діячі України у зверненні.

Зазначається, що «сьогодні ми молимося Творцеві Всесвіту з особливим проханням про мудрість для тих, хто уповноважений приймати такі значущі для всього світу рішення, в руках яких опинилася доля людства. Це стосується насамперед Вас, пане Президенте Російської Федерації. Ця наша молитва сповнена надії на щедрість Всевишнього та відкритість серця, що приймає благодать».

Просмотров: 4542