ВІДЕО. Звернення Блаженнішого Митрополита Онуфрія до української пастви

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звернувся до української пастви. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Дорогі брати і сестри!

Сталася трагедія. Росія розпочала воєнні дії проти України.

Українська Православна Церква завжди була, є і буде зі своїм народом. Я сьогодні звертаюся до всіх вірних Української Православної Церкви і до всіх українців: не впадайте в паніку, Господь із нами! Цими днями ми повинні показати свою мужність, ми повинні об’єднатися один з одним в молитві, в любові до Бога, в любові до своєї Батьківщини і в любові один до одного. Нам прикро, що сталося. Але Бог із нами. Не треба впадати у відчай. Треба в ці дні посилити покаянну молитву за нашу Українську землю і за наш народ.

Я б хотів сказати декілька слів, звернутися до Президента Росії Володимира Володимировича Путіна. Українська Православна Церква завжди послідовно захищала цілісність і суверенітет нашої держави. І ми сьогодні просимо вас, Володимире Володимировичу, зупинити війну. Наші народи – український народ та російський народ – народи, які вийшли з однієї Київської Дніпровської купелі. І найбільша ганьба для нас, що ми воюємо один проти одного. Війна між такими народами називається Каїновим вбивством, тому що вона повторює перший гріх вбивства, який відбувся на землі, коли син Адама Каїн убив свого молодшого брата Авеля.

Я закликаю всіх до розсудливості. Господь створив нас розумними творіннями, створив нас великим даром слова. І цим розумом і словом ми маємо вирішувати всі проблеми, що виникають між нами на землі. Я закликаю всіх, щоб війна зупинилася, і щоб ми сіли за стіл переговорів та цивілізованим, Божественним шляхом за допомогою розуму та слова вирішили ті проблеми, які нас сьогодні розділяють.

Нехай Господь береже наших воїнів! Ми сьогодні особливу любов і підтримку виражаємо нашим воїнам, які захищають нашу цілісність і бережуть нашу землю, наш український народ.

Нехай Господь береже всіх вас! Я вірю і надіюсь, що здоровий глузд переможе, і ця трагедія, яку ми сьогодні переживаємо буде незабаром припинена, і ми знову будемо в мирі насолоджуватися даром життя, який Господь кожному подарував не для того, щоб ми один одного вбивали, а для того, щоб ми один одного любили.

Нехай Господь буде з нами!

Читати також текст Звернення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до вірних та до громадян України. 

Просмотров: 9211