У Дніпропетровській єпархії освячено новий храм, у Чернівецькій єпархії — каплицю

24 лютого 2022 року митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив велике освячення храму на честь ікони Божої Матері «Достойно єсть» м. Новомосковська Дніпропетровської області, 22 лютого митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення каплиці у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с. Стальнівці Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

24 лютого митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней звершив велике освячення храму на честь ікони Божої Матері «Достойно єсть» м. Новомосковська Дніпропетровської області. Правлячому архієрею співслужили: секретар Дніпропетровського єпархіального управління протоієрей Миколай Нічипорук, намісник Свято-Миколаївського Самарського Пустельного чоловічого монастиря м. Новомосковська архімандрит Досифей (Савелов), настоятель храму протоієрей Володимир Резніченко та духовенство.

Наприкінці освячення храму митрополит Іриней звернувся з проповіддю, після якої звершив першу Божественну літургію у новоосвяченому храмі.

За богослужінням молився екс-мер м. Новомосковська Віктор Іванович Литвищенко.

На малому вході за старанне служіння Святої Церкви та душпастирство митрополит Іриней з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія нагородив настоятеля храму протоієрея Володимира Резніченка правом носіння палиці.

На сугубій ектенії були піднесені особливі прохання про мир в Україні.

Після закінчення богослужіння правлячий архієрей подякував за молитви і закликав усіх до молитви за мир у нашій країні.

З благословення Предстоятеля УПЦ митрополит Іриней вручив благодійникам храму медалі УПЦ. Серед нагороджених.

22 лютого митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення каплиці у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с. Стальнівці та звершив Божественну літургію.

Владиці Мелетію співслужили митрофорний протоієрей Георгій Мороз, благочинний Новоселицького округу, митрофорний протоієрей Роман Барбакар, настоятель храму святих апостолів Петра і Павла села Кошуляни Новоселицького благочиння, та духовенство нашої єпархії.

Наприкінці богослужіння владика привітав робочий персонал відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с. Кошуляни із знаменною подією і нагородив ктиторів церковними відзнаками.

Просмотров: 270