Голова Рівненської обласної ради: Не піддаваймося на провокації. Складів зброї у храмах та монастирях УПЦ немає

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук в інтерв’ю для каналу ITV media groups заявив про те, що немає такої інформації про те, що в монастирях та храмах УПЦ є склади зі зброєю, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Не піддаваймося на провокації і будемо мати холодні голови, – сказав в інтерв’ю Кондрачук. – Служба безпеки України не їздитиме в одні й ті самі монастирі та шукати тих, кого там немає. Відверто вам говорю».

Також голова обласної ради розповів, що через велику кількість дзвінків від мешканців області на службу 102 лінія постійно зайнята, тому правоохоронці не зможуть вчасно надати допомогу тим, хто її справді потребує.

«Перевіряйте інформацію, а “не сусідка бачила, що їй троюрідна сестра дзвонила”. Якщо кудись хтось заїжджає, знімайте це на відео та фото та передавайте відповідним службам», – резюмував голова обласної ради.

З початку військових дій у соціальних мережах і навіть у деяких засобах масової інформації з’явилося багато фейкових повідомлень, у тому числі про те, що в монастирях та церквах Рівненсько-Острозької єпархії УПЦ ховають зброю.

Просмотров: 3578