Отці настоятелі, наші храми мають бути відкритими цілодобово! – Керуючий справами УПЦ

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звернувся до духовенства: “Отці і браття, я закликаю тримати двері ваших храмів відчиненими!”. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує відеозвернення ієрарха.

Дорогі брати і сестри!

Майже тиждень, як у нашій країні йде війна. Є загиблі і поранені. Багато наших людей розгублені та налякані. Хтось переїжджає у західні регіони країни, хтось – за кордон, хтось не має такої можливості. Цей час для Церкви особливий. Ми всі знаємо слова Христа: “Те, що ви зробили одному з найменших братів Моїх, те ви зробили Мені” (Мтф. 25, 40).

Ми повинні пам’ятати, що завжди дивляться не на слова, а на справи. Багато наших храмів зараз приймають людей під час обстрілів. У храмах люди фактично живуть, бо відчувають себе у безпеці. Важливо: там, де людина почувається у безпеці, там її дім. Тому для Церкви, для громади, для священика зараз час можливостей – зробити Божий храм домом для максимальної кількості людей, захистити їх, утішити, витерти сльози, підбадьорити, нагодувати, надати прихисток і, звичайно, помолитися з ними. Адже війна – це час особливої гарячої молитви.

Отці і браття, я закликаю тримати двері ваших храмів відчиненими! Хто хоче перечекати обстріл, нехай перечекає, хто боїться і просить дозволити переночувати у храмі, нехай ночує, у кого немає продуктів, постараймось їх нагодувати. Може, в когось є запаси (продуктів), нехай він принесе до церкви та поділиться з іншими. Там, де служили лише на великі свята, будемо молитися частіше, будемо зараз із людьми.

Війна рано чи пізно закінчується, а любов, яку ми можемо зараз дати людям, залишиться із нами назавжди!

Просмотров: 1144