В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.2

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує другу частину репортажу з усіх куточків України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1.

Вінницька єпархія. Передано чергову допомогу українським військовим і біженцям.

Жмеринка: другий день поспіль парафія собору святого благовірного князя Олександра Невського міста допомагає солдатам в резерві.
Козятин: священики зібрали продукти та передали територіальній обороні і біженцям, які перебувають у дитячому садку.
Вінниця: клірики Стрітенського храму передали допомогу військовим і біженцям.

Волинська єпархія. 

Клірики кафедрального собору Всіх Святих землі Волинської передали на потреби українських військових зібрану допомогу.  Таку ж допомогу зібрала і передала військовим Петро-Павлівська громада с. Рокині.

У храмі організовується збір потрібних речей для захисників України, біженців та дітей народжених в умовах війни. Список потрібних речей та координати за посиланням.

Київська єпархія.

За останні дні у Голосіївському благочинні за ініціативою керуючого Південно-київським вікаріатством єпископа Білогородського Сильвестра проведена низка заходів на підтримку громадян та військових.

Так, на території Вознесенського храму, що на Деміївці, знайшли притулок та їжу 15 нужденних. Лікарі релігійної громади надають першу допомогу, а парафіяни здають кров на потреби українських військовослужбовців та постраждалих громадян. Молодіжний волонтерський рух “Парасолька” разом з спільнотою “Друзі святого Егідія” роздають продуктові набори та надають фінансову допомогу.

Громада Свято-Троїцького храму оголосила і проводить активний збір коштів на потреби Збройних сил України.

Мукачівська єпархія.

Приборжавське. Зусиллями сільської парафії облаштовано пункт прийому біженців.

«У ці важкі дні для рідної землі з благословіння Митрополита Мукачівського і Ужгородського, Феодора наше рідне Приборжавське, громада та прихожане Свято–Покровського храму об’єднали всі зусилля для того, щоб не бути осторонь, а своїми зусиллями та молитвами засвідчити перед Богом – що ми ЛЮДИ!», – прокоментував подію настоятель храму, протоієрей Олександр Ряшко.

Парафії Мукачівської єпархії щодня перераховують на потреби ЗСУ десятки тисяч гривень.

Петро-Павлівський храм села с. Керецьки, зібрав та передав гуманітарну допомогу для наших воїнів та біженців. А також, парафія пожертвувала 11500 грн. на підтримку Збройних Сил України та 10000 грн на закупівлю форми для військових нашої України.

Парафія села Таламаш пожертвувала на ЗСУ − 7295 грн.

Психолог єпархіального проєкту “Я ХОЧУ ЖИТИ” надає безкоштовну психологічну допомогу.

Контакти.

Ніжинська єпархія. 

28 лютого після завершення Божественної літургії, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав Ніжинський дитячий будинок-інтернат.

Владика передав харчі та благословив вихованців і педагогічний персонал.

Насельники Благовіщенського чоловічого та Введенського жіночого монастирів м. Ніжина на чолі з вікарієм Ніжинської єпархії Преосвященнішим Єпископом Ладанським Феодосієм продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям у вигляді гарячих обідів.

З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента парафіяни Свято-Троїцького храму м. Носівки тричі на день готують гарячу трапезу для воїнів територіальної оборони.

Волонтерську роботу очолює дружина благочинного Носівського округа протоієрея Михаїла Гулик матушка Марія. Приготування їжі відбувається в приміщенні Недільної школи.

Харківська єпархія. Священнослужителі надають всебічну допомогу населенню.

З благословення митрополита Харківського та Богодухівського Онуфрія, священноархімандрита Покровського чоловічого монастиря в обителі випікають хліб для безоплатної роздачі.

Священнослужителі Трьохсвятительського храму міста Харкова передали допомогу у намет “ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ” на площі Свободи міста Харкова.

У храмах Харківської єпархії обладнані укриття, що забезпечують людей теплим одягом, продуктами, а також усім необхідним.

Черкаська єпархія. Монастирі та храми єпархії продовжують надавати допомогу постраждалим від військових дій в Україні.

Чоловічий монастир на честь Різдва Пресвятої Богородиці м.Черкаси надає допомогу біженцям у приміщенні Черкаського Будинку культури імені І.Кулика.

Також прихожани Черкас передають гуманітарну допомогу у волонтерський центр при Черкаському  ліцеї №21.

Біженці з різних регіонів, що перебувають в Черкасах, отримують продуктову допомогу від Черкаської єпархії, а всі бажаючі – гаряче харчування біля Архангело-Михайлівського кафедрального собору Черкас.

Чернівецько-Буковинська єпархія. Релігійні громади УПЦ села Остриця спільно з головою Острицької ОТГ організували допомогу біженцям у Чернівецькій області.

Релігійні громади храмів УПЦ на честь ікони Божої Матері «Знамення» та на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Остриця Герцаївського благочиння спільного з головою Острицької ОТГ Василем Георгійовичем Цуркан працювали разом над допомогою переселенцям в Чернівецькій області. Одноразово була надана допомога продуктами харчування, одягом, засобами гігієни тощо для 340 переселенців.

Також щодня з 26 лютого готують по 400 порцій на вечерю для переселенців в місті Чернівці та Герцаївської ОТГ за домовленістю з керівниками пунктів проживання переселенців.

Рівненська єпархія. 

Священник УПЦ разом зі своїми прихожанами передали автобус для українських військових.

Мова йде про Воскресенську парафію міста Острог, де настоятелем є протоієрей Віктор Земляний.

Як зазначає отець, до нього з проханням про надання автобуса, звернувся військовий комісар Острога. Автомобіль буде знаходитися у військоматі і використовуватимуть його для потреб українських військових.

У Радивилові віряни УПЦ зібрали понад 7 тонн продуктів українським військовим.

Окрім продуктів, священники та віряни закупили на сімнадцять тисяч гривень необхідних медикаментів.

Нагадаємо, в Рівненсько–Острозькій єпархії з благословіння правлячого архієрея створено координаційний центр зі збору гуманітарної допомоги для українських військових та біженців. Телефон координатора за посиланням.

Житомирська єпархія. 

Священики допомагають організувати пункти територіальної оборони, постійно привозять продукти.
28 лютого священики міста Новоград-Волинський та найближчих сіл, на прохання розвідувального батальйону, закупили ліки для потреб військовослужбовців на суму майже 10 тисяч гривень.

Одеська єпархія.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела у храмі було зібрано все необхідне для підтримки військових та поліції на блок посту біля Централіту. Молодь парафії передала бійцям теплі речі, медикаменти та продукти.

Допомога лікарям швидкої допомоги:

Хмельницька єпархія.

Голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій висловив вдячність: “Щиро дякую Митрополиту Хмельницькому і Старокостянтинівському Антонію за допомогу і підтримку! Це ніколи не буває зайвим!”.

Київські духовні школи.

28 лютого Київська духовна академія і семінарія передала для потреб військовослужбовців Збройних Сил України до Головного військового клінічного госпіталю у м. Києві гарячі обіди, свіжий власновипечений хліб та продукти. Допомогу передав перший проректор протоієрей Сергій Ющик.

Києво-Печерська Лавра.

“У Києво-Печерській Лаврі дотримуються добрих традицій соціального служіння ближнім, які потребують особливої допомоги та турботи. У годину найважчих випробувань, що випали з настанням війни на долю українського народу, підтримка простих українців не припиняється, а лише посилюється.

За наданням допомоги нужденним особисто стежить Намісник Києво-Печерської Лаври. Передаючи сьогодні посильну допомогу зі святої обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел на прохання редакції офіційного сайту монастиря повідомив про те, кому зараз насамперед допомагають у Лаврі.

“Ми зі своїм українським народом, – звернувся Намісник до читачів сайту. – Не лише сьогодні, а й у попередні дні Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра з прохання керівництва лікарень, дитячих будинків м. Києва, намагається по можливості виділити продукти харчування: наскільки це можливо і що у нас є.

Ми допомагаємо воїнам нашим, підтримуємо дитячі будинки, хворих, і бездомних, хто сьогодні позбувся шматка хліба і, часто буває, домівки”.

 

 

Просмотров: 763