В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.3

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує третю частину репортажу з усіх куточків України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1.

                               Репортаж. Частина 2.

Тернопільська єпархія.  Майже всі парафії єпархії беруть участь у допомозі українським військовим і біженцям. Зокрема парафіяни храму Кременецького благочиння з власної ініціативи печуть гарячі пиріжки та ліплять вареники в допомогу людям. Віряни приносять і сортують для передачі далі продукти, звозять необхідні речі та кошти для військових. У Шумському благочинні парафіяни з настоятелем храму вмч. Георгія Побідоносця с. Бриків готують їжу і збирають необхідні речі для українських військових.

Також в єпархії вже розпочато збір гуманітарної допомоги для українських військових, переселнців та тероборони. Потрібні: медикаменти, питна вода, продукти, спорядження, техніка та інше.

Прийом допомоги з 09:00 до 16:30! Адерса: м. Тернопіль, вул. Коновальця 1 (єпархіальне приміщення УПЦ).

Детально про необхідне за посиланням або за тел. +380978494698 Ярина; +380985611699 Наталя.

Бажаючі долучитися фінансово можуть скидати гроші на рахунки:

4149499110664164 Степанюк Ярина Степанівна

4149499396735373 Степанюк Тетяна Степанівна

Священики Кременецького благочиння звершили молебень за мир та Хресний хід навколо Кременця зі святинями, щоб Господь, Богородиця і всі святі берегли український народ.

Житомирська єпархія. Клірики єпархії в усіх благочиннях не тільки молитовно підтримують свою паству, військових, а і матеріально. Священики допомагають організувати пункти територіальної оборони, постійно привозять продукти, готують їсти, закуповують ліки, жертвують кошти, облаштовують храми для укриття та під медичні госпіталі. Окрім цього роздають натільні хрестики та молитвослови для наших військових.

Конотопська єпархія. У кожному міському та сільському храмі Конотопської єпархії виголошуються акафісти та молебні за воїнів наших, за хворих та скалічених, за тих, хто опинився без даху над головою. У храмах міст Конотопу, Шостки, Глухова, Кролевця, Путивля, Ямполя та С.-Буди збираються речі та продукти харчування для всіх, хто потребує. В єпархії закилкають всіх, хто бажає, може долучитися та свій внесок до цього богоугодного діяння. Також, як і раніше, в Управлінні Конотопської єпархії (вул.Б.Хмельницького, 7) щодня видаються гарячі обіди для нужденних. Час видачі з 13:00 до 13:30.

Ніжинська єпархія. В єпархії оголошено збір одягу для вимушених біженців. Усі, хто потребує даної допомоги, можуть звертатися до Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина за адресою: вул. Митрополита Стефана Яворського, 2.

Рівненська єпархія. Монастирі єпархії вже підготували відповідні умови для проживання та надання невідкладної допомоги усім, хто потрапив у важкі життєві умови внаслідок війни. Координатором з розміщення біженців призначено отця Михаїла Жаровського, настоятеля храму Всіх Волинських святих міста Рівне.

Нагадуємо, в Рівненській єпархї створено координаційний центр по збору гуманітарної допомоги для українських військових та біженців. Телефон координатора +380 (67) 726 45 64 – отець Михаїл.

Мукачівська єпархія. У відділенні переливання крові Мукачівської центральної районної лікарні духовенство єпархії здало кров для допомоги важкораненим бійцям ЗСУ, постраждалим на війні.

Духовенство Середнянського благочиння надало гуманітарну допомогу біженцям на КПП “Убля” в с. Малий Березний. Священники запропонували для тілесного підкріплення сил усіх, хто опинився в часі неспокою, гарячі супи, чай, солодощі.

Берегівське благочиння продовжує збір і передачу для потреб ЗСУ засобів гігієни, одягу та продуктів харчування. 1 березня було направленно чергову допомогу для Закарпатської 128-ї бригад.

Сімейний відділ єпархії спільно з духовенством по благочиннях і протиабортним проектом “Я ХОЧУ ЖИТИ” та Сестринством на честь прп. Нектарія Егінського передали продукти для нужденних і переселенців до КПП “Нижні Ворота”.

Олександрійська єпархія. В Олександрії на Соборній площі продовжують годувати всіх охочих гарячими обідами. Парафії допомагають територіальній обороні.

Чернівецько-Буковинська єпархія. Православна громада свт. Миколая з буковинського села Погорілівка вже втретє зібрала машину теплих речей для переселенців та українських бійців.

<

Львівська єпархія. Громада Свято-Воскресенського чоловічого монастиря міста Львова підготувала 220 обідів для біженців. Пакунки з їжею відвезли в центр розселення вимушених переселенців, що діє на стадіоні «Арена Львів». Про те, що саме і в якій кількості необхідно вимушеним переселенцям, дізнавалися у фахівців. 

За словами ігумена монастиря, ієромонаха Іова (Ольшанського), волонтерський рух монастирської громади координує Управління соціального захисту Львівської міської ради. Біженців прийняли і в самому монастирі.

Камʼянець-Подільська єпархія. У кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського організовано гуманітарну допомогу всім, хто постраждав внаслідок війни в Україні. Клірики собору разом із вірянами об’єднали зусилля для забезпечення всіх, хто потребує, гарячими обідами, теплими речами. Для допомогу постраждалим потрібні: ковдри, каземати, памперси дитячі, засоби гігієни для малюків, дитяче харчування.

Полтавська єпархія. Митрополит Филип під час зустрічі з мером Полтаві передав благодійну допомогу, зокрема продукти харчування, одяг та інші необхідні речі, для людей, які постраждали внаслідок бойових дій. Також владика передав благодійну допомогу для дітей, які були евакуйовані з м. Волновахи та прибули до Полтави.

Хмельницька єпархія. Парафіяни Свято-Покровського храму села Редвинці Хмельницького району на чолі з настоятелем зібрали та передали для воїнів-захисників продукти харчування та матеріальну допомогу в розмірі 12 тис. гривень. Парафіяни Свято-Успенського храму м. Летичів разом із настоятелем  зібрали та передали грошову допомогу у розмірі 5000 грн. та парафіяни Свято-Покровського храму села Сутківці Ярмолинецького району зібрали і передали у пункт прийому допомоги військовим продукти харчування, засоби гігієни та кошти у розмірі 2000 грн. Парафіяни храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Верхняки Старокостянтинівського району зібрали та передали на потреби ЗСУ продукти харчування та кошти у розмірі 3200 грн. Віряни з настоятелем Петро-Павлівського храму села Явтухи Деражнянського району зібрали кошти на потреби ЗСУ та передали старості села у розмірі 6200 грн.

Священниками Деражнянського району на чолі з благочиним протоієреєм Георгієм Чернятинським було зібрано 21 тис. гривень на потреби ЗСУ. Кошти були передані отцем Георгієм у військомат та військову частину. Збір коштів для ЗСУ продовжується парафіянами. Також завдяки людям Деражнянського району було зібрано 1500 кг продуктів та консервів. У церковному будинку при Свято-Вознесенському храмі села Зяньківці поселено четверо дорослих та семеро дітей біженців.

Одеська єпархія. В єпархії продовжують надавати допомагати військовим і біженцям. При жіночому Архангело-Михайлівського монастирі в Одесі створили лазарет, а в підвалах обителі організували укриття. «Приймаємо людей, які втратили дах. Годуємо, лікуємо. Молимося, трудимося заради України», – написала настоятелька обителі ігуменя Серафима (Шевчик). Віруючі в коментарях пишуть, що принесуть медикаменти і ліки.

Харківська єпархія. Братія Свято-Покровського чоловічого монастиря Харківської єпархії роздає людям хліб, який вони спекли. Волонтерський відділ єпархії годує хворих 15-ї міської клінічної психіатричної лікарні та роздає продуктові набори.

Просмотров: 1133