32 тонни гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви відправлено для біженців і військових у Рівне, Тернопіль і Житомир

32 тонни гуманітарної допомоги для біженців і військовослужбовців від духовенства і вірян Румунської Православної Церкви було завантажено і відправлено в Рівне, Тернопіль і Житомир духовенством, вірянами і волонтерами Чернівецько-Буковинської єпархії. Вже сьогодні, 3 березня 2022 року, допомога дісталася Рівненської і Тернопільської єпархій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецької єпархії.

Зокрема 3 березня 2 спринтери з гуманітарною допомогою (продукти харчування, засоби гігієни, ковдри, одяг тощо) на потреби біженців і військових було доставлено до Рівненеської єпархії та 2 спринтери – до Тернопільської єпархії.

Цього ж дня духовенство, віряни УПЦ та волонтери завантажили та відправили вантажівку гуманітарної допомоги до Житомирської єпархії. Гуманітарна допомога в єпархіальному управлінні теж буде передана на потреби переселенців і військовослужбовців.

Також сьогодні, як зазначили у Чернівецько-Буковинській єпархії, очікується ще одна поставка гуманітарної допомоги (3 вантажівки та 4 мікроавтобуси) від Румунської Православної Церкви.

Нагадаємо, 1 березня 2022 року в Україну прибув перший транш – 40 тонн гуманітарної допомоги – від віруючих з Сучавської та Радівецької Архієпископії Румунської Православної Церкви. Організував збір митрополит Чернівецький та Буковинський Мелетій, координацію здійснюють клірики Чернівецької єпархії протоієреї Димитрій та Миколай Попеску. 

Просмотров: 1487