Церковні питання мають вирішуватися канонічним шляхом і соборним розумом – Керуючий справами УПЦ

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звернувся до духовенства: “Будемо вірними чадами Церкви Христової – Української Православної Церкви. Вірними своєму Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.”. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує відеозвернення ієрарха.

Святі отці зауважують: “Справи, угодні Богові, і справи, до яких нас закликає диявол, відрізнити не важко. Якщо їх підсумком є мир, любов і єдність, то це значить, що вони від Бога. Якщо ж чиїсь дії ведуть до ворожнечі і розбрату, значить вони від диявола”.

Жах війни розділяє людей на два табори. Хтось починає замислюватися на собою, починає каятися і таким чином приходить до Бога, а хтось навпаки – все більше озлоблюється, ще більше розвиває у своїй душі гнів і ненависть. Тим самим, на жаль, віддаляється від Бога.

Звертаючись до духовенства нашої Церкви, хочу сказати: дорогі отці, ми вистояли та захистили свою Церкву, коли її хотіли примусити йти неканонічним шляхом, ми є канонічною Церквою Христовою – Церквою сповідників і страждальців, за що нас поважають у всьому Православному світі. Цей вибір ми маємо зберегти у цей непростий та навіть жахливий час: не піддавайтеся на провокації, всі церковні питання мають розглядатися та вирішуватися виключно канонічним шляхом та соборним розумом. І все це має робитися не під грохіт бойових вибухів, а у мирі Христовому та молитві. Емоції у вирішенні будь-яких важливих питань не найкращий порадник. Усі свої сили та можливості ми маємо сконцентрувати на пастирському служінні та всебічній допомозі всім, хто цього сьогодні потребує, а їх – сотні та тисячі.

Будемо вірними чадами Церкви Христової – Української Православної Церкви. Вірними своєму Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Храни всіх Господь!

Просмотров: 7629