В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.4

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує третю частину репортажу з усіх куточків України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1.

                                       Репортаж. Частина 2.

                                       Репортаж 3.

Мукачівська єпархія. В єпархії триває марафон допомоги ЗСУ. 2 березня релігійні громадами Середнянського благочиння та духовенство передали продукти харчування для Закарпатської 128-ї ОГШ бригади.

Ніжинська єпархія. 1 березня представники духовенства та вірних єпархії на чолі з вікарієм Ніжинської єпархії єпископом Ладанський Феодосієм роздавали гарячі обіди для вимушених біженців. Також волонтери пригостили трапезою представників поліції та територіальної оборони м. Ніжина.

Парафіяни храму Святого великомученика Георгія Побідоносця м. Ніжина разом з настоятелем ієреєм Олександром Гладишем готують їжу та збирають речі, необхідні для військових та вимушених переселенців.

Житомирська єпархія. В єпархії передали лікувальні препарати для потреб ЗСУ від вірян на суму понад 6000 грн.

Конотопська єпархія. 2 березня працівники єпархіального управління передали продукти харчування для територіальної оборони міста Конотоп.

Кременчуцька єпархія. У храмах єпархії зусиллями небайдужих людей збирають та передають допомогу переселенцям, українським військовим і всім, хто постраждав унаслідок бойових дій на території України. Зокрема парафія Успенського кафедрального собору Кременчук, парафія Благовіщення Пресвятої Богородиці  Кременчука, парафія с. Сушки вже передали допомогу.

Івано-Франківська єпархія. При кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська, вул. Довженка 2, створено центр надання допомоги переселенцям. Центру необхідні спальні мішки, каремати, продукти харчування, одяг, матраци, подушки, ковдри, обігрівачі,мед.препарати, волонтери для надання допомоги переселенцям та воїнам ЗСУ.

0954369345-Єпархіальне управління,  +380983958002 о.Димитрій Петраш.

Відділ благодійності та соціального служіння єпархії вже передав  подушки, ковдри, карімати, шкарпетки, медичні препарати, продукти харчування довготривалого зберігання  у центр допомоги Збройним силам України м. Івано-Франківська та доставив допомогу дітям-біженцям.

Хмельницька єпархія. Парафіяни Свято-Успенського храму Хмельницького разом із настоятелем зібрали та доставили в пункт прийому допомоги українським військовим продукти харчування. Вірянамі Свято-Георгіївського храму придбано рацію (5000 грн) для 8-го полку, проходить збір медикаментів, подушок, матраців, ковдр для мед.шпиталю у Меджибожі, де щодня надаються гарячі обіди для біженців (13:00-15:00 год) та малозабезпечених верств населення, щодня лунає посилена молитва за мир в Україні, читаються акафісти Георгію Побідоносцю. Від Свято-Успенського храму с. Михайлівка Ярмолинецького району були передані продукти харчування та матеріальна допомога у розмірі 3000 гривень на потреби ЗСУ.

Вознесенська єпархія. На території храму святої великомучениці Параскеви у селі Криве Озеро приймають біженців, що постраждали на територіях бойових дій.

Черкаська єпархія. Єпархія передала гуманітарну партію допомоги, а саме електрообігрівачі, військовослужбовцям – призовникам облвійськомату в м.Черкаси.

Олександрійська єпархія. З допомогою Петрівського молокозаводу єпархія передає молоко біженцям, малозабезпеченим та багатодітним сімʼям.

Херсонська єпархія. Свято-Духівський кафедральний собор, Хрестовздвиженський храм продовжують надавати посильну допомогу цивільному населенню Херсона та області. Священнослужителі та парафіяни, у співпраці з волонтерами товариства “Червоного Хреста”, організовують роздачу продуктів нужденним при храмах, а також доставку до лікарень та додому самотнім літнім людям і багатодітним сім’ям.

Полтавська єпархія. 1 березня сщеннослужителями м. Горішні Плавні було доставлено гуманітарну допомогу до сортувального пункту для біженців, переселенців і нужденних. Допомогу передано від Полтавської місіонерської духовної семінарії та парафіян храмів УПЦ міста. Варто зауважити, що волонтерам активно допомагає викладач семінарії протоієрей Анатолій Боярчук.

Харківська єпархія. Духовенство Свято-Покровського монастиря Харкова продовжує допомагати нужденним та роздавати віпечений ними хліб. Також священнослужителі обителі передали гуманітарну допомогу лікарням міста, а також розвозять продукти всім, хто потребує.

Просмотров: 302