72 тони гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви з Чернівців направили в Київ та Харків

3 березня 2022 року приїхав другий вантаж гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви для вимушених переселенців та військовослужбовців загальною вагою 72 тони. Розвантаження вантажу звершили в центрі збору гуманітарної допомоги, організованому Чернівецько-Буковинською єпархією УПЦ. 4 березня допомогу відправили в Київ та Харків. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

9 вагонів гуманітарної допомоги вчора відправили до Києва та один мікроавтобус до Вінниці і один до Львову.

Перед початком роботи у центрі збору гуманітарної допомоги, який почав діяти  з 3 березня на території спорткомплексу «Локомотив», по вулиці Білоруська, 27Б, духовенство звершило молебень з читанням акафісту Божій Матері, усі помолились за мир та припинення війни в Україні. Близько 500 православних добровольців взяли участь у розвантаженні 72 тонн гуманітарної допомоги.

Організацією збору гуманітарної допомоги, по благословенню митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, займались протоієреї Миколай та Димитрій Попеску. Священники домовилися з керівництвом архієпископії Сучавської і Радауцької про збір гуманітарної допомоги для вимушених переселенців та військовослужбовців.

По благословенню архієпископа Сучавського і Радауцького Каллініка організацією збору гуманітарної допомоги зайнявся архімандрит Юстин Тенасе, керівник комітету по допомозі біженцям та нужденним та керівник дитячого центру Радауць.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловила подяку: Архієпископу Сучавському і Радауцькому Каллініку,  Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Mănăstirea Putna, архімандриту Юстіну Тенасе, керівнику дитячого центру Радауць, керівнику комітету по допомозі біженцям та нужденним, духовенству, волонтерам, які розвантажують, сортують, переправляють допомогу в місця, де найбільше всього необхідна допомога.

Сьогодні, 5 березня, в Києві на центральному залізничному вокзалі розгрузкою та розподілом гуманітарної допомоги займуться Голова, співробітники та волонтери Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань.

“Запрошуємо: чоловіків для розвантаження, представників храмів та гуманітарних організацій, які зможуть забрати допомогу та передати тим, хто її потребує. Зустріч о 8:30 біля храму великомученика Георгія на Південному вокзалі. Контактний телефон: +380 66 027 99 50 (отець Сергій) (голова Відділу протоієрей Сергій Екшиян – ред.)”, – повідомили у Синодальному відділі ввечері 4 березня.

Раніше, 1 березня, в Україну прибув перший транш – 40 тон гуманітарної допомоги – від віруючих з Сучавської та Радівецької Архієпископії Румунської Православної Церкви. Організував збір митрополит Чернівецький та Буковинський Мелетій, координацію здійснюють клірики Чернівецької єпархії протоієреї Димитрій та Миколай Попеску. 

Просмотров: 450