У Київ прибув поїзд із Чернівців із гуманітарною допомогою від Румунської Православної Церкви

5 березня 2022 року до Києва прибув поїзд із Чернівців із гуманітарною допомогою від Румунської Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Волонтери УПЦ зустріли поїзд та направили гуманітарний вантаж (продукти харчування, засоби гігієни, товари першої необхідності) в розподільчі центри, храм вмч. Георгія Побідоносця, що на Південному вокзалі, та храмовий комплекс прп. Сергія Радонезького, що у Солом’янському районі (вул. Уманська, 14). Сюди всі, хто цими днями особливо потребує допомоги, можуть звернутися.

Поїзд зустрічав вікарій Київської Митрополії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій.

Координатор – Синодальний відділ Соціального служіння УПЦ.

Голова Синодального відділу з соціально-гуманітарних УПЦ протоієрей Сергій Екшиян розповів, що всю допомогу роздали священикам столичних храмів, які їх відвезуть на парафії. Волонтери та парафіяни їх роздаватимуть усім нужденним та безпосередньо доставлятимуть літнім людям тощо. Звертайтесь за допомогою також на ваші парафії.

Нагадаємо, 4 березня допомогу відправили до Києва та Харкова. 3 березня приїхав другий вантаж гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви до Буковини для вимушених переселенців та військовослужбовців загальною вагою 72 тонни. Розвантаження вантажу звершили в центрі збору гуманітарної допомоги, організованому Чернівецько-Буковинською єпархією УПЦ.


Просмотров: 531