Українські парафії закордоном допомагають біженцям з України

Парафії Української Православної Церкви закордоном допомагають багатостраждальному українському народу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт vzcz.church.ua.

Так, українська православна парафія на честь свт. Спиридона Тримифунтського, що знаходиться в передмісті Лісабону (Португалія), на чолі з її настоятелем священником Віталієм Горзовим готується прийняти біженців з України та зібрала і надіслала вже дві партії благодійної допомоги в Україну.

Також священник Іоанн Малиш, настоятель української православної парафії в містечку Форте-дей-Мармі (Італія) разом з українцями в діаспорі зібрали та відправили першу партію гуманітарної допомоги до України, та активно збирають другу партію.

Священник Іоанн Сухоняк, настоятель української православної парафії на честь Покрови Пресвятої Богородиці в м. Гамбург (Німеччина) разом із своїми прихожанами також відправили до України гуманітарну допомогу.

Священник Ярослав Стрілець, настоятель української православної парафії на честь свт. Спиридона Триміфунтського в м. Піза (Італія), разом із нашими співвітчизниками готують до відправки першу партію гуманітарної допомоги.

Також на даних парафіях постійно звершуються молебни про припинення війни в Україні та настання миру, за здоров’я наших українських воїнів.

Просмотров: 798