Священнослужителі Херсонської єпархії звершили поховання загиблих воїнів

Священнослужителі Херсонської єпархії Української Православної Церкви звершили відспівування загиблих українських військових в смт Каланчак та смт Чаплинка, настоятель собору в Херсоні спільно з волонтерами забрали тіло загиблого українського офіцера й передали рідним на Чернігівщину. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Херсонської єпархії.

2 березня 2022 року священнослужителі Преображенського храму смт Каланчак Скадовського району звершили поховання військовослужбовців, які загинули у бойових діях.

4 березня благочинний Чаплинського округу протоієрей Іоан Канинець разом зі священиками благочиння звершив відспівування у смт Чаплинка Каховського району чотирьох прикордонників Державної прикордонної служби України, які загинули у перший день війни. Воїни поховані на місцевому цвинтарі Чаплінки. Підготував і організував поховання військовослужбовців настоятель Свято-Георгіївського храму протоієрей Миколай Денькович, спільно з “Червоним Хрестом” та волонтерами.

Раніше, 28 лютого, настоятель Микільського Морського собору Херсона архімандрит Силуан (Пасенко) спільно з волонтерами забрали тіло загиблого українського офіцера Бобіра Ярослава Олексійовича. Поховано військовослужбовця на території Чернігівської області.

Просмотров: 656