В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.6

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує шосту частину репортажу з усіх куточків України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1.

                                       Репортаж. Частина 2.

                                       Репортаж Частина 3.

                                       Репортаж. Частина 4. 

                                       Репортаж. Частина 5.

Вінницька єпархія. В області прийнято понад 16 тисяч українців, які покинули території, де проходять бойові дії. Біженців приймають також у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі та Іоанно-Богословському чоловічому монастирі.

Духовенство Літинського округу організовує гарячі обіди на трасі Вінниця – Хмельницький.  Також духовенство округу і віручі допомагали продуктами харчування військовій колонні, яка рухалась з м. Чугуєва.

Священики м. Вінниці, Вінницького районного та Хмільницького округів на регулярній основі допомагають на блокпостах, доставляючи продукти харчування, дрова, деякі будівельні матеріали та інші необхідні речі.

Благочинний Вінницького районного округу разом із парафіянами привозять дрова, а також готують гарячі обіди для біженців та поранених, доставляють обіди на блокпости. Регулярно привозять у волонтерські центри одяг та воду для фронту.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Малинівка, Літинського благочиння, протоієрей Миколай Строк разом з парафіянами готують та роздають по місцям гарячі обіди для біженців. Також доставляють обіди та пітону воду на блокпости.

Рівненська єпархія. Свято-Михайлівським храм с. Зоря Рівненської єпархії допомагає військовослужбовцям і нужденним. У допомогу віряни напекли пиріжків, наліпили вареників та приготували голубців.

Криворізька єпархія. Громада Свято-Миколаївської парафії м. Кривий Ріг зібрала та передала гуманітарну допомогу (овочі, бакалійні та інші продукти харчування, теплий одяг та ковдри) «Територіальному Центру», що знаходиться в мікрорайоні Гданцівський, в якому перебувають переселенці з постраждалих внаслідок бойових дій регіонів України.

Львівська єпархія. Свято-Воскресенський Новоафонський монастир міста Львова прийняв сім’ї біженців, що приїхали з міст обстрілу: Харкова, Києва, Ірпіня, Запоріжжя, Бучі. Монастир забезпечує всім необхідним – місце для ночівлі, трьохразове харчування, одежа, медикаменти, дитяче харчування, памперси, засоби особистої гігієни. Також у монастирі є можливість прийняти душ та відпочити.

Запорізька єпархія. Парафіяни Єлісаветинського храму з власної ініціативи зібрані теплі речі для захисників України. Парафіяни Покровського храму також підтримують воїнів.

Мукачівська єпархія. Храми годують біженців, зустрічають останніх на вокзалах, поселяють і дбають про затишок переселенців. Звершується чергування на КПП, пунктах пропуску тощо. Духовенство надає транспортну допомогу, окремо проводиться волонтерська робота на залізнодорожних вокзалах Ужгорода, Мукачева, Воловця. У монастирях єпархії перебуває біля сотні біженців з дітьми і перестарілими людьми. У Ракошинському Свято-Покровському чоловічому монастирі прийняли близько 30-ти переселенців із зони бойових дій. В Ужгородському Свято-Воскресенському чоловічому монастирі перебуває біля десяти біженців.

Також є поруч з військовослужбовцями. Зокрема парафія на честь Всіх Святих (Ужгород) передала гуманітарний вантаж (ковдри, карімати, продукти харчування, теплий одяг) для Закарпатської 128-ї ОГШбригади.

Одеська єпархія. Єпархія разом з меценатами організувала допомогу територіальній обороні – щоденно годують гарячими обідами.

Полтавська єпархія. Парафіяни Трьохсвятительського храму міста Горішні Плавні, на прохання волонтерів сортувального пункту, передали дитяче харчування для біженців та переселенців із малими дітьми.

Сєвєродонецька єпархія. Духовенство і віряни єпархії продовжують допомагати постраждалим. Благочинний Сватівського округу передав гуманітарну допомогу біженцям із Щастя.

Харківська єпархія. Духовенство Харкова продовжує надавати допомогу українським воїнам і постраждалим від бойових дій. Також священнослужителі храму Казанської ікони Богородиці доставили допомогу на блокпости та звершили молебень.

Херсонська єпархія. Духовенство і віряни кафедрального собору Херсона разом з єпархіальним центром захисту материнства надали допомогу самотнім матерям і багатодітним сімʼям.

Чернігівська єпархія. Священники та волонтери єпархії провели евакуацію жителів Киїнки, постраждалих напередодні внаслідок обстрілів. У селі є загиблі, багато поранених, десятки будинків пошкоджені, деякі – зруйновані повністю. Постраждав також і Миколаївський храм. На особовому транспорті, за декілька поїздок протягом дня, вдалося вивезти до обласного центру більш як 90 осіб, яких розмістили у Троїцькому кафедральному соборі, Успенському Єлецькому монастирі, а також на квартирах небайдужих містян. Найменший з евакуйованих – п’ятиденний малюк. До села були доставлені матраци, ковдри, одяг, монастирська молочна продукція, крупи та інші продукти харчування. Усі бажаючі можуть посильно долучитися і зібрати овочі, крупи, консерви, продукти тривалого зберігання, засоби гігієни та ін.  для допомоги нужденним.

Донецька єпархія. Святогірська Лавра. Лавра знову приймає у своїх стінах біженців – наразі в обитель вже прибуло 342 біженця, з яких 120 дітей. Жителька Сіверська Анастасії Коваленко та жителі Бахмутського і Краматорського районів самі приїхали до обителі та надали гуманітарну допомогу для постраждалих.

Київська духовна академія і семінарія. Київські духовні школи продовжують надавати посильну допомогу захисникам України. Так, 4 березня Академія приготувала гарячі обіди, випечений студентами свіжий хліб, консервацію та інші харчові продукти для бійців територіальної оборони м. Києва. Традиційно, допомогу для захисників через волонтерів передав настоятель Академічного Свято-Воскресенського храму пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм), перший проректор протоієрей Сергій Ющик.

 

Просмотров: 639