У містах, що найбільше постраждали від бомбардувань, духовенство активно підтримує місцеве населення

У Харкові та Херсоні, містах, що найбільше постраждали від бомбардувань, духовенство Української Православної Церкви активно підтримує місцеве населення. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Харківської та Херсонської єпархій.

З благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія священнослужителі єпархії надають допомогу мешканцям міста.

Священнослужителі Харківської єпархії відвідали Харківську міську клінічну лікарню №2 ім. проф. А.А. Шалімова та Харківську міську клінічну лікарню №13 та причастили хворих та поранених святих Христових Таїн.

3 березня до Херсонського єпархіального управління небайдужими жителями міста було доставлено лікарські засоби для передачі їх до медичних закладів та всіх, хто їх потребує. Медикаменти були посортовані, у чому допомогли лікарі Херсонської обласної клінічної лікарні, після чого, з благословенням митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, кліриками та парафіянами Свято–Духівського кафедрального собору першу партію медикаментів було доставлено до хірургічного відділення ХОКЛ.

Протягом кількох днів партії ліків разом із продуктовою допомогою передавалися також до Херсонського Центру захисту материнства та дитинства “Життя”, після чого були роздані одиноким та багатодітним матерям, до одного з Херсонських дитячих будинків сімейного типу, евакуйованих жителів Антонівки, Кіндійки та ХБК, деяким Херсонським храмам, а також тим, хто звертається за допомогою мешканцям міста.

3 березня було доставлено харчі до реанімаційного відділення Дитячої обласної клінічної лікарні, на допомогу медперсоналу, який кілька діб під час обстрілів безвихідно перебуває на чергуванні біля хворих дітей.

Просмотров: 346