У Харків, Житомир, Кропивницький, Умань прибула чергова допомога з Чернівців від Румунської Православної Церкви

У Харківську, Житомирську, Кіровоградську, Уманську єпархії прибули гуманітарні вантажі з Чернівецько-Буковинської єпархії, яку зібрали та передали в Румунській Православній Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

3 березня 2022 року, з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, стараннями священиків Димитрія та Миколая Попеску, в місто Житомир, прибула гуманітарна допомога від Румунської Православної Церкви вагою 15 тон, проінформували в Житомирській єпархії.

Зазначається, що це теплі речі, продукти харчування, засоби гігієни, ліки.

«Всі ці речі будуть видаватися тим людям, які опинилися у складній ситуації», — написав митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим у себе на сторінці у фейсбук.

Харківська єпархія прийняла благодійний вантаж від Румунської Православної Церкви, направлений за сприяння Чернівецької в особі митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія, повідомили в єпархіальній прес-службі.

«Вантажі прибули у Кіровоград та Умань. Дякуємо всім, хто долучився до допомоги», — написав у вайбер-спільноті волонтерського руху Чернівецько-Буковинської єпархії секретар єпархії архімандрит Никита (Сторожук).

Нагадаємо, 4 березня допомогу відправили до Києва та Харкова. 3 березня приїхав другий вантаж гуманітарної допомоги від Румунської Православної Церкви до Буковини для вимушених переселенців та військовослужбовців загальною вагою 72 тонни. Розвантаження вантажу звершили в центрі збору гуманітарної допомоги, організованому Чернівецько-Буковинською єпархією УПЦ. У Київ прибув поїзд із Чернівців із гуманітарною допомогою від Румунської Православної Церкви.

Просмотров: 1141