Жіночі монастирі в Одеській та Тернопільській єпархіях допомагають стражденним та військовим (відео)

Одеський Архангело-Миколаївський  та Кременецький Богоявленський жіночі монастирі надають допомогу літнім людям, переселенцям та військовим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії та euronews.com.

Сім’ї, які екстрено евакуюються з Одеси, довіряють своїх літніх батьків, хворих та надто слабких, щоб виїхати, монахиням найстарішого Архангело-Михайлівського монастиря — жіночої обителі на території портового міста.

Ігуменя Серафима (Шевчик), настоятелька монастиря: “Люди їдуть і не можуть залишити (одних) своїх літніх батьків. Кілька з них ми прийняли. Багатьом довелося відмовити тим, хто ходить. Ми приймаємо лежачих”.

У Архангело-Михайлівському монастирі 100 сестер та 100 студентів. У будинку милосердя – 150 людей похилого віку. Прибувають біженці. Усіх треба прогодувати. Монастирю, де знайшли притулок найуразливіші люди, вже не вистачає коштів. Тим часом зростають побоювання, що Одеса може стати наступною метою російських військових.

Управління Тернопільської єпархії повідомляє, що разом із всіма парафіями єпархії, які з перших днів війни беруть участь в наданні допомоги військовим та біженцям, які приїжджають з місць військових дій, посильну участь бере і Богоявленський Кременецький жіночий монастир.

Свята обитель, окрім святої молитви за мир в Україні, за здоров’я українських військових, біженців і переселенців, активно допомагає продуктами, а також наданні всього необхідного для надання речей першої потреби для тих, хто змушений був залишити свої домівки і шукати притулку в безпечнішій стороні.

Тому, якщо хтось має добрий намір і бажання взяти участь в цій благій справи, може звернутись до керівництва Кременецького жіночого монастиря, де Вам підкажуть чим Ви можете бути корисні.

Просмотров: 574