У Дніпропетровській та Олександрійській єпархіях священики УПЦ відспівали загиблих воїнів

У Дніпропетровській єпархії в селі Новий Посьолок священик УПЦ відспівав 19-річного воїна Кирила Білуху, в Олександрійській єпархії в селі Криничне звершили чин поховання загиблого захисника України 30-річного Сергія Браниша. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Дніпропетровської та Олександрійської єпархій.

6 березня 2022 року настоятель храму Дванадцяти Апостолів с. Новоолександрівка Синельниківського району Дніпропетровської області протоієрей Петро Горзов у селі Новий Посьолок звершив чин відспівування загиблого військовослужбовця, який віддав своє життя у війні Росії проти України, Кирила Дмитровича Білуха. Кирил загинув під Харковом 27 лютого. Йому було 19 років.

Клірики Олександрійської єпархії протоієрей Михаїл Андрішко разом з ієромонахом Митрофаном 8 березня у селі Криничне звершили чин поховання 30-річного загиблого воїна Сергія Браниша.

“Із сумом повідомляю про загибель нашого земляка, уродженця села Фурманівка, Браниша Сергія Володимировича. Сергій  народився в селі Фурманівка Новоукраїнського району 20 липня 1991 року. У Героя залишилися дружина та син, якому лише 2 роки та 7 місяців. Без сина залишилися мати та батько”, – передають слова голови Новоукраїнської ради Олександра Корінного в єпархії.

Вічна пам’ять новопреставленим воїнам Кирилу та Сергію!

Просмотров: 440