В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.8

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує восьму частину репортажу з усіх куточків України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1Репортаж. Частина 2Репортаж Частина 3, Репортаж. Частина 4Репортаж. Частина 5Репортаж. Частина 6Репортаж. Частина 7.

Одеська єпархія. 8 березня команда єпархії забезпечила бомбосховище у Приморському районі Одеси усім необхідним для безпечного розміщення там жителів навколишніх будинків. В бомбосховище доставили продукти з тривалим терміном зберігання, одіяла, матраси і подушки. В цей день також передали 50 продуктових наборів багатодітним сім’ям та сім’ям, у яких батьки і чоловіки стали на захист України.

Священнослужителі та волонтери Одеської єпархії приготували гарячий повноцінний обід для 600 біженців з Миколаївської області на Одеському залізничному вокзалі.

Вінницька єпархія. Ієрей Вадим Дитюк разом з парафіянами храму с. Прилуцьке та с. Рівнинне передали фінансову допомогу військовій частині 2269К у розмірі 16 тисяч гривень та 600 євро. Парафія на честь святих Дванадцяти Апостолів у Прилуцькому є одною з найменших в благочинні. Громада збирала по крупицях ці пожертви протягом останнього року для облаштування свого невеличкого храму. Однак, врахувавши ситуацію, яка склалася у нашій Державі, було прийняте рішення, що на даний час ці кошти більше потрібні нашим захисникам.

У Хрестовоздвиженському храмі Вінниці дали притулок 80 біженцям. Тут же зберігається гуманітарна допомога, яка прийшла з Румунії. Співробітники храму видають необхідні речі потребуючим.

Бердянська єпархія. Наразі Бердянськ перебуває у важкому становищі через бойові дії, відключено газопостачання та тепло у будинках мешканців. Багато людей залишилися за межею бідності. У Бердянську неможливо купити харчі, у магазинах порожні полиці. Багато жителів стали потребувати прожитку та хліба насущного. У кафедральному соборі Різдва Христового (вул. Шевченка) та Миколаївському храмі (район Старого цвинтаря) щодня готують гарячі обіди та роздають тим, хто потребує з 11.30 до 12.30. Першого дня нагодували понад 200 осіб. Ці обіди готуватимуть і надалі, запевняють у єпархії.

Вознесенська єпархія передала необхідні речі лікарням міста Первомайська.

Кіровоградська єпархія. Зусиллями прихожан єпархії захисникам України передали необхідну допомогу. Для воїнів були передані продукти (крупи, чай, кава, цукор, батончики, капуста, консерви), гігієнічні засоби, пледи, рушники, теплі шкарпетки.

Криворізька єпархія. Протоієрей Анатолій Риженко разом с парафіянами храму Різдва Божої Матері м. Кривого рогу придбали та передали необхідні медикаменти для Міської лікарні №2 та для лікарні №3. Парафіяни Свято-Миколаївського храму м. Кривого Рогу разом з настоятелем зібрали та відправили харчі та одяг до волонтерського центру що знаходиться в мікрорайоні Гданцівський в якому перебувають переселенці з постраждалих в наслідок бойових дій, регіонів України. Ще було зібрано та передано необхідні медикаменти для Територіальної оборони Покровського району міста.

Ніжинська єпархія. Голова соціального відділу Ніжинської єпархії ієрей Олександр Гладиш передав дороговартісні ліки для тяжкохворих військових з черепно-мозковими травмами до Ніжинської міської лікарні імені М.Галицького.

Херсонська єпархія. Клірики та парафіяни Свято-Духівського кафедрального собору Херсона продовжують надавати допомогу мешканцям міста медикаментами, привезеними волонтерами, які врятували від розграбування одну з аптек.

Хустська єпархія. Громада Свято-Дмитрівського храму в с. Руське Поле на чолі з настоятелем протоієреєм Миколаєм Гамадою відправили потягом гуманітрану допомогу у Київ.

Чернівецько-Буковинська єпархія. У парафіях єпархії провели збір коштів на потреби Української армії. З перших внесків від вірян Консисторія єпархії придбала 60 комплектів термобілизни для прикордонників у Чернівецькій області на суму 27 тисяч гривень.

Митрофорний протоієрей Василій Ковальчук та протоієрей Георгій Ковальчук прихистили вимушених переселенців у приміщенні недільної школи «Благовість» біля храму на честь святого великомученика Георгія УПЦ міста Сторожинець. На днях біженців відвідав митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій. Владика поспілкувався з переселенцями, благословив та поцікавився умовами їх проживання.

Рівненська єпархія. Упродовж 6-8 березня зі Свято-Миколаївського храму міста Корця відправили п’ять вантажних мікроавтобусів з допомогою, яку зібрали віряни І Корецького благочиння для українських військових. Одна автівка поїхала до Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Ще чотири – до волонтерського штабу в Народному домі у Рівному. Також віряни щодня підвозять продукти для корецької тероборони.

Тернопільська єпархія. Волонтери з-поміж парафіян Кафедрального собору у Тернополі вже традиційно прозвітували про спільну роботу за минулий день:

• Передали тканину для виготовлення перев’язувального матеріалу;
• Відправили ліхтарики, 100 пар шкарпеток, батарейки, бинти та марлеві пов’язки для тероборони та військових;
• Передали футболки у Хмельницький госпіталь;
• Передали вафлі, печиво, чай та цукор на ЖД вокзал для біженців;
• Передали біженцям продукти харчування, крупи, постільну білизну, рушники та засоби гігієни.

Свято-Богоявленський Кременецький жіночий монастир, окрім святої молитви за мир в Україні, за здоров’я українських військових, біженців і переселенців, активно допомагає продуктами та речами першої потреби для тих, хто змушений був залишити свої домівки і шукати притулку в безпечнішій стороні.

Житомирська єпархіяСвященство і парафіяни Свято-Миколаївського собору, храму Успіння Божої Матері та храму на честь ікони Божої Матері «Цілителька» м. Бердичева надіслали 4 вантажі із теплим одягом, предметами першої необхідності та продуктами до Центрального гуманітарного штабу міста. Також закуплено і передано для наших захисників потрібні ліки і медичні засоби.

Парафіяни Свято-Георгіївського храму та жителі мікрорайону принесли до тамтешнього пункту збору продукти і консервацію та речі першої необхідності. Доставили мішки з картоплею для підтримки оборонців міських блокпостів. Відправили вантаж (10 мішків) із теплим дитячим та жіночим одягом для потреб біженців.

Надається різнобічна гуманітарна допомога Силам територіальної оборони ЗСУ та біженцям і переселенцям, які втратили дах та майно внаслідок військової агресії Російської Федерації і ведення бойових дій на території України.

Київська єпархія. Київське православне сестринство допомагає людям, які через військові дії опинилися на межі виживання.

«Сестри роздають продукти та медикаменти на станціях метро, ​​де ховаються люди, — розповідає старша сестра Єрусалимського Свято-Єлисаветинського сестрицтва милосердя Катерина Шарай. – Якщо потрібно, надають першу допомогу. Черговим ми завжди залишаємо номер телефону. Нам постійно дзвонять, і ми намагаємось усім допомогти. У найгіршому становищі зараз самотні кинуті люди похилого віку, інваліди. Вони не можуть купити медикаменти та найнеобхідніші продукти».

Більшість часу роботи сестер йде на пошук коштів, закупівлю товарів та медикаментів. Відстоявши довгі черги волонтери «Місії Милосердя» розвозять куплене нужденним.

4 березня співробітниці «Місії Милосердя» їздили на околиці Ворзеля, практично в епіцентр воєнних дій. Ризик сестер милосердя був цілком виправданий, вони привезли інсулін діабетикам, а дітям — грудне харчування.

Просмотров: 1313