Під дулом автоматів відібрали храм, викрали монахів — на Верховині розправляються з віруючими Івано-Франківської єпархії УПЦ (відео)

Ми вже повідомляли, що 7 березня 2022 року у смт Верховина в Івано-Франківській області прихильники “ПЦУ” відібрали Анно-Зачатієвський храм у парафії Української Православної Церкви. Пізніше в мережі опублікували відео, на якому озброєні люди змушують парафіян написати розписку, що вони «добровільно передають це все в селищну раду».

Про збройний напад людей з автоматами на віруючих Анно-Зачатієвського храму  написали місцеві ЗМІ, повідомляючи, що брали участь у цьому керівники селищної ради.

Редактор журналу “Гуцульщина” Роман Клим додав тоді, що «залишається один монастир Московського патріархату (маючи на увазі обитель УПЦ – ред.) на полонині Дуконя».

А наступного дня, 8 березня, озброєні люди викрали намісника Троїцького Дуконського чоловічого монастиря біля села Пробійнівка Верховинського району архімандрита Тита (Драчука) разом із послушником Трофимом. Про це повідомила згодом у своєму telegram-каналі Чернівецько-Буковинська єпархія.

Вчора ввечері з’явилася інформація про те, що архімандрит Тит та послушник Трофим вже у Чернівецькій області: «В безпеці. Змучені, знесилені».

«За інформацією місцевих жителів, монахів серед зими виселяють з монастиря і забороняють жити на території Івано-Франківської області.  На цьому закінчується 23 річна історія Свято-Троїцького Дуконського монастиря.  Зачиняється чергова чернеча обитель на Франківщині», — написали в Чернівецько-Буковинській єпархії.

Крім того, зазначається, що «у храмах УПЦ не здійснюються Богослужіння першого тижня посту. Люди бояться йти до храму, бо можуть не повернутися назад. Всі моляться по домівках, келійно».

9 березня в Івано-Франківській єпархії повідомили про чергове захоплення церкви – Миколаївського храму в Калуші, який став шостим церковним будинком, захопленим протягом тижня на Івано-Франківщині.

А 10 березня в єпархіальній прес-службі офіційно підтвердили факт захоплення обителі: “8 березня 2022 р, група озброєних чоловіків захопила Свято-Троїцький  Дуконський чоловічий монастир Івано-Франківської єпархії  УПЦ. Був примусово вивезений настоятель монастиря, архімандрит Тит та послушник Трофим. За повідомленнями місцевих жителів, їх  доставили до Верховини, допитували”.

Просмотров: 18190