Єпископ Румунської Церкви відвідав Чернівецьку єпархію та передав гуманітарну допомогу для біженців

6 березня 2022 року єпископ Румунської Православної Церкви Хушський Ігнатій (Тріф) відвідав Чернівецько-Буковинську єпархію УПЦ та передав гуманітарну допомогу для біженців та військових. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Зазначається, що владика Ігнатій вперше приїхав на Північну Буковину, користуючись можливістю він відвідав Миколаївський храм, Свято-Духівський кафедральний собор та колишню Резиденцію Буковинських Митрополитів (нині Чернівецький Національний Університет ім. Ю. Федьковича).

У Миколаївському храмі єпископ Ігнатій, за румунською традицією, залишив нотатку у напрестольному Євангелії про його візит на Буковину: «З почуттям глибокого співчуття до православних румунів і українців історичного міста Чернівці, з Божою поміччю та благословення Високопреосвященнішого Мелетія, знаходжусь в цьому наповненому історією храмі, в якому автентично і гарно віруючі живуть у Богові й православній вірі. Благослови, Боже, український народ і всіх румунів цього краю жити в мирі й світлі любові. Єпископ Ігнатій з Хуш».

Також архієрей мав можливість поспілкуватись з митрополитом Мелетієм та дізнатись про війну в Україні та про ситуацію на парафіях Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

На згадку про візит до нашої єпархії митрополит Мелетій подарував єпископу Ігнатію та кожному учаснику румунської делегації книги «Історія і сьогодення Православної Церкви на Буковині: до питання про адміністративно-територіальний устрій та духовне підпорядкування єпархіальних структур краю в середині XIV – на початку XXI ст.» професора Михайла Костянтиновича Чучка.

Просмотров: 377