В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям – репортаж. Ч.9

В Українській Православній Церкві продовжують допомагати цивільним та військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує дев’яту частину репортажу з різних єпархій України.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія силами єпархій та монастирів УПЦ організовується всебічна допомога біженцям та всім, хто постраждав внаслідок бойових дій, що тривають на території України.

Читайте також: Репортаж. Частина 1Репортаж. Частина 2Репортаж Частина 3, Репортаж. Частина 4Репортаж. Частина 5Репортаж. Частина 6Репортаж. Частина 7, Репортаж. Частина 8.

Вінницька єпархія. Парафіяни храму святого Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова с. Гармаки, Барського благочиння, разом із настоятелем прот. Олегом Лаврентюком вже вдруге зібрали гуманітарну допомогу українським військовим. Невтомні трудівниці на парафії напекли пирогів для військових, які зараз знаходяться в гарячих точках під Києвом. Допомогу було передано через волонтерів з м. Бар.

Чернівецько-Буковинська єпархія. 9 березня православні волонтери завершили завантаження ще двох вантажівок з допомогою у єпархіальному гуманітарному центрі в Чернівцях та відправили допомогу у Білу Церкву. Також відправили автобус з гуманітарною допомогою в Ірпінь та його околиці.

Тернопільська єпархія. Волонтери Кафедрального собору УПЦ у Тернополі прозвітували про допомогу воїнам та біженцям за 9 та 10 березня:

• Передали теплий одяг для біженців з Києва;
• Передали тканину для виготовлення перев’язувального матеріалу;
• Передали 1000 булочок для бургерів військовим та теплий одяг у Волонтерський центр ТНПУ;
• Передали два електрообігрівачі та засоби особистої гігієни в Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”;
• Відправили більше 200 булочок з варенням та капустою для військово-стрілецької дивізії у Києві;
• Передали випічку, черевики та печиво для військових 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола у Київ;
• Передали мікрохвильову піч в притулок для біженців;
• Передали крупи, макарони та закрутку в 9 школу для приготування їжі для блокпостів.

Передали шапки для територіальної оборони Тернополя;
• Передали медикаменти для людей, які залишилися в Києві;
• Передали в 44 бригаду Тернополя тонометр та стартові пакети;
• Закупили продукти щоб випікати булки для військових.

Криворізька єпархія. Парафіяни храмів м.Кременчука знову зібрали необхідне та відправили харчі для вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей Кременчуцької міської ради та переселенців. Також віряни приготували пиріжки, з якими зустріли біженців на залізничному вокзалі. “Подивіться на фото – ми всі згуртувалися, навіть наймолодші своїми щирими долонями у праці наближають мирне небо!”, – написали у єпархії.

Громада Покровського храму с. Кам’яні Потоки вже неодноразово збирала та відправляла допомогу біженцям. 10 березня вони зробили чергову добру справу і перерахували для підтримки Збройних Сил України 10 тисяч гривень.

Настоятель Спасо-Преображенського храму смт Оржиця протоієрей Георгій Гербик висловлює вдячність за невтомну працю багатьом небайдужим вірянам у допомозі біженцям та воїнам. На фото – відправка харчів, одягу, 70 шт. різного посуду, маскувальних сіток та інших необхідних речей, а також чергова гуманітарна допомога, зібрана для біженців настоятелем храму святого мученика Іоанна Воїна протоієреєм Костянтином Масловим.

Ніжинська єпархія. 9 березня 2022 р. з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний 2-го Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак закупив та доставив правоохоронцям Ніжина продукти швидкого приготування та готові до вживання.

Івано-Франківська єпархія. Відділ благодійності та соціального служіння Івано-Франківської єпархії УПЦ передав допомогу дітям-сиротам, вимушеним переселенцям. Дітям доставили молочні продукти та м’ясні вироби.

Кіровоградська єпархія. При Спасо-Преображенському соборі у Кропивницькому готують супи швидкого приготування з натуральних продуктів для українських воїнів. Обіди для нужденних безкоштовно роздають на території Благовіщенського храму.

Одеська єпархія. 

Миколаївська парафія с. Кілії передали теробороні та військовими разом з харчами іконки та молитвослови.

В єпархії відвідали спеціалізований будинок-інтернат, в якому знаходяться 130 дітей: “Милістю Господа нам з Італії переслали кошти, зібрані Миколою Виходцевим і ми вирішили частину їх витратити на потреби дітей”.

Харківська єпархія.

9 березня храмі Архістратига Михаїла міста Харкова розподілили гуманітарну допомогу серед населення Слобідського району Харкова. Викладачі та студенти Харківської духовної семінарії передала допомогу харків’янам, які ховаються у станції метро. Священнослужителі Харківської єпархії надали допомогу пологовим будинкам міста Харкова. У храмах єпархії роздають продукти.

10 березня Харківська духовна семінарія передала допомогу до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги № 4 ім. проф. А. І. Мещанінова. Храм священномученика Олександра архієпископа Харківського на ХТЗ роздали продукти та предмети першої потреби. Викладачі та студенти Харківської духовної семінарії передали продукти харчування та предмети першої необхідності до Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті №1.

Хмельницька єпархія.

У церковній хаті біля Михайлівського храму м. Деражня поселили дев’ятеро людей з них четверо літнього віку. Надано фінансову допомогу: 3 000 гривень на потреби переселенців та 8 000 гривень для підтримки Деражнянської територіальної оборони.

 Волинська духовна семінарія.

Волинська духовна семінарія передала на потреби української армії 3 тонни картоплі.

Сумська єпархія.

З перших днів бойових дій та обстрілів в Охтирці православна парафія Архангело-Михайлівського храму міста Охтирки (на Гусинці) почала приймати постраждалих та надавати необхідну допомогу. Добровольці-волонтери готують їжу, годують людей, а тим, хто не може прийти, розвозять їжу додому. Небайдужі люди привозять молоко, яке роздають бажаючим теж безплатно. Умільці випікають хліб. В храмі тепло, є укриття. Допомога надається всім, хто її потребує.

Клірик Сумської єпархії протоієрей Євгеній Феденко передав для потреб територіальної оборони дизельне паливо.

Вознесенська єпархія.

З перших днів війни прихожани храму Христа Спасителя в місті Южноукраїнськ організували в храмі бомбосховище, де люди не просто ховаються під час тривоги, а і ночують, можуть поїсти та попити чай.

Всіх стараються обігріти і створити умови для того, щоб люди відчували себе захищеними. В підвальному приміщенні є кухня, де годують гарячими обідами захисників з територіальної оборони. Сьогодні  парафіяни готували вареники і пельмені.

Полтавська єпархія.

Парафіяни Свято-Троїцького храму смт. Котельви на чолі з кліриком храму протоієреєм Романом Довганичем передали благодійну допомогу у вигляді одягу та взуття для біженців та вимушених переселенців, які постраждали в наслідок бойових дій.

Також, при Свято-Троїцькому храмі працює речовий склад, куди всі охочі можуть принести благодійну допомогу, а ті хто цього потребує отримати її.

Клірики та парафіяни Серафімівського храму м. Полтави передали речі та продукти до пунктів прийому благодійної допомоги.

Ігумен Афанасій (Бідний) та священник Володимир Чередніченко передали благодійну допомогу (продукти харчування) до Душпастирського центру святого Георгія Побідоносця Міжнародної антинаркотичної асоціації в м. Полтаві. Наразі в реабілітаційному центрі перебувають пацієнти організації, евакуйовані з м. Харкова.

Рівненська єпархія.

Віряни та священники Рівненської єпархії продовжують надавати допомогу для українських воїнів та вимушених переселенців.

Тетянівська парафія у Здолбунові майже щодня пече пиріжки і передає їх Здолбунівському  територіальному  центру соціальної допомоги на базі якого створений волонтерський центр допомоги біженцям. Пиріжки роздають  на залізничному  вокзалі у Здолбунові  для людей, котрі виїжджають потягами  з обстрілюваних територій.

У селі Користь Корецького району парафіяни храму на честь мученика Димитрія Солунського зібрали овочі, консервацію, крупи для українських військових. Окрім того придбали багато м‘ясного фаршу з якого у сільській школі виготовляють налисники та пиріжки для захисників.

У селі Українка Острозького району прихожани Троїцької церкви організували безперебійну випічку домашнього хліба та різноманітної солодкої здоби: печива, кексів.

Пшеницю для борошняних виробів  надав місцевий фермер, працівники млина її змололи, а в селі по хатах жінки розпочали випікати.

Усю випічку віряни з Українки  передали  волонтерському руху під егідою Президента “Україна для героїв».

Різдво-Богородична парафія с. Ясининичі перерахувала на ЗСУ 20 тисяч гривень.

Мукачівська єпархія передала чотири вантажівки гуманітарної допомоги для ЗСУ.

Чергову партію гуманітарної допомоги для біженців, котрі тимчасово проживають в м. Чоп, надала місцева парафія Свято-Успенського храму. Настоятель протоієрей Миколай Вакаров разом з благодійниками передали необхідні речі та харчі також і для військових.

Києво-Печерська Лавра.

У середу після Літургії Передосвячених Дарів було відвантажено продукти для медичних закладів столиці. Цього разу прохання про допомогу надійшли з Київської міської клінічної лікарні № 8 та Київської міської клінічної лікарні № 12. У Лаврі негайно відгукнулися. Братія святої обителі доставили картоплю, буряк, цибулю, а також крупи.

10 березня всі охочі змогли отримати во славу Божу безоплатно хліб. Роздача відбувалася о 13 год. біля храму в ім’я прп. Агапіта Печерського.

Київська духовна академія і семінарія.

Протягом усіх днів війни Київські духовні школи постійно надають посильну допомогу військовослужбовцям Збройних Сил України та захисникам України. Студенти КДАіС готують гарячі обіди для бійців територіальної оборони м. Києва.

Просмотров: 647