Українська Православна Церква допомагає в організації гуманітарного коридору в Маріуполь

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї Онуфрій особисто, а також за участі й сприяння деяких інших ієрархів та священнослужителів Української Православної Церкви, доклав зусиль задля організації гуманітарного коридору в Маріуполь.

На даний час, 12 березня 2022 року, в складі гуманітарного каравану, який везе в Маріуполь більш як 90 тонн харчових продуктів та медикаментів, знаходиться митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука зі священниками своєї єпархії.

Нагадаємо, що 10 березня Блаженнійший Митрополит Онуфрій виступив із заявою, в якій закликав «всіх, від кого це залежить, забезпечити реальні гуманітарні коридори для невідкладної евакуації мирних жителів із населених пунктів, що знаходяться на лінії вогню, та гарантувати їхню безпеку».

Слід зазначити, що Президент України Володимир Зеленський у своєму сьогоднішньому зверненні подякував за це Церкві.

«Вдячний представникам Церкви, які долучилися до намагань захистити гуманітарний коридор у Маріуполь від обстрілів», – сказав В. Зеленський.

Також Президент у цьому зверненні закликав всіх українців «працювати разом, без внутрішніх розколів, підтримуючи одне одного, по всій Україні».

Фото: скріншот t.me/mariupolrada

Просмотров: 2676