Предстоятель очолив Божественну літургію та чин Торжества Православ’я у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

13 березня 2022 року, у Неділю першу Великого посту, Торжества Православ’я, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну лiтургiю у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння розпочалось з особливого чину, який містить проголошення Православної віри, вічної пам’яті її проповідникам і захисникам та многоліття усім членам Церкви.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеїмон, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр та духовенство обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією піднесли особливі прохання про позбавлення від ворога, про встановлення миру, про вимушених біженців і людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Предстоятель помолився про український народ, який перебуває у скорботі, про збереження нашої Батьківщини, щоб Господь укріпив мужністю наших воїнів та дарував мир. Також архіпастир попросив у Господа, щоб Він “сподобив Своєї милості тих, хто поклав своє життя на полі бою”.

Блаженніший архіпастир звершив дияконську хіротонію Димитрія Юрковського, клірика столичного Свято-Благовіщенського храму у районі Святошино.

Виголосивши відпуст, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян з першою Неділею Великого посту та благословив усіх.

Просмотров: 2604