Від обстрілів значно постраждав кафедральний собор та єпархіальне управління Сєверодонецька

Правлячий архієрей Сєвєродонецької єпархії митрополит Никодим із паствою просять молитов.

У результаті масового обстрілу міста Сєверодонецька чимало снарядів припало на територію Христо-Різдвяного кафедрального собору. На цей час виявлено понад десять воронок, уламками снарядів розбито багато вікон у соборі та адміністративному будинку, в якому розташоване Єпархіальне управління та підсобні приміщення. Про це повідомили в Сєверодонецькій єпархії 13 березня 2022 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“У цокольному приміщенні собору, де раніше відбувалися уставні богослужіння, – вибиті вікна. На вулиці температура повітря -12, у будівлі собору, де перебувають жителі міста для укриття від обстрілів, десята доба відсутня електрика та водопостачання. Газу нема.

Правлячий архієрей Сєвєродонецької єпархії митрополит Никодим із паствою просять молитов..!”

13 березня, у Перший тиждень Великого посту, Торжества Православ’я, митрополит Сєвєродонецький та Старобільський Никодим очолив Божественну літургію у підвальному приміщенні Христо-Різдвяного кафедрального собору м. Сєвєродонецька. Його Високопреосвященству співслужив єпископ Новопсковський Іринарх. Були піднесені сугубі молитви про мир і припинення військових дій в Україні.

Просмотров: 569