Прихильники “ПЦУ” захопили храм Вінницької єпархії у с. Пеньківки

13 березня 2022 року, у Неділю Торжества Православ’я, прихильники “ПЦУ” захопили Миколаївський храм Української Православної Церкви у с. Пеньківки Літинського району Вінницької області. Про це повідомила матушка настоятеля отця Віталія Недипіч Світлана у фейсбук, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зазначається, що 100 осіб з навколишніх сіл, озброївшись болгаркою захопили церкву.

“3 роки протистоянь, погроз, звинувачень, судових позовів релігійних громад “ПЦУ” проти УПЦ в с. Пеньківка. Результат: попри судові рішення на користь УПЦ, незважаючи на важку ситуацію в країні, коли християни мають гуртуватись проти спільного ворога, молити Бога про мир, 100 чоловіків з навколишніх сіл + болгарка проти 20 жінок похилого віку, озброєних лише молитвою = торжество православ’я по-пеньківськи”, – написала жінка.

За її словами, “поки ворог України рве її зовні, помирають наші сини, чоловіки на війні, “патріоти” в тилу рвуть її зсередини, воюючи з 80- літніми жінками та дітьми”.

Нагадаємо, що 22 січня 2019 року прес-служба Вінницької єпархії спростовувала неправдиву інформацію, яку поширили деякі ЗМІ про так званий «перехід» релігійної громади Миколаївського храму Української Православної Церкви с. Пеньківки Літинського району до “ПЦУ”. Прес-секретар Вінницької єпархії протоієрей Володимир Пучков 28 січня 2019 року розповів для ЗМІ, що збори у с.Пеньківка Вінницької області, які провів Пеньківський сільський голова С.Дозорець, були зборами територіальної громади, а не релігійної, тому рішення про т.зв. перехід до «ПЦУ» був незаконним. Протягом декількох років прихильники «ПЦУ» постійно влаштовували провокації та прагнули «перевести» храми УПЦ у свою структуру.

Просмотров: 4163