Румунська Православна Церква надає постійну допомогу українським біженцям

Румунська Православна Церква спільно із державними та приватними установами Румунії постійно надає гуманітарну допомогу для українських біженців, які опинились на території цієї держави, а також використовує свої ресурси для надання допомоги з-за кордону. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційну сторінку Марамурешської єпархії РумПЦ у Facebook.

12 березня 2022 р. у комуні Сечел група православної молоді у співпраці з місцевою благодійною асоціацією передала біженцям ліки, медичні вироби, підгузники, сухе молоко, засоби гігієни, звичайну воду та ковдри. Загальна вартість даної гуманітарної допомоги складає 20 тис. леїв. Це один із численних прикладів допомоги українським біженцям, яку організовує Церква в Румунії.

Румунська Православна Церква сприяє отриманню гуманітарної допомоги для українських біженців з Італії, Німеччини, Іспанії та інших країн Європи. Так, 14 березня 2022 р. у Марамурешську і Сатмарську єпархію прибули дві вантажівки з Італії. У розвантаженні та роздачі гуманітарного вантажу взяли участь семінаристи, православні волонтери та віруючі.

Щоденно у м. Сигіт православні волонтери в партнерстві з готелем «Grădina Morii» та пансіонатом «Miraj» роздають понад 500 порцій їжі. Задля постійного забезпечення біженців харчуванням Румунська Церква співпрацює з місцевою державною адміністрацію.

Зазначмо, що Православна Церква в Румунії дбає про надання українцям місця проживання та сприяє тому, щоб біженці змогли дістатися тих країн Європи, де у них є родичі.

Соціальна діяльність Румунської Православної Церкви, направлена на допомогу постраждалим внаслідок російської агресії, отримала високу оцінку на міжнародному рівні – її було відзначено в ході вчорашнього візиту Міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини пані Свеньї Шульце та інших високоповажних чиновників на українсько-румунський прикордонний пункт у Сигіті.

Просмотров: 242