Румунська Православна Церква продовжує надавати гуманітарну допомогу постраждалим українцям

З перших днів російського вторгнення в Україну Румунський Патріархат надає значну допомогу українським біженцям, які прибули на територію Румунії, в Республіку Молдова, а також громадянам, які залишилися в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на портал «ОrthodoxТimes».

Гуманітарна підтримка, яку надає Румунська Церква, складається з грошових коштів та товарів (продукти харчування, засоби гігієни та санітарії, ліки, ковдри, одяг, іграшки тощо). Зусиллями Церкви в Румунії розміщено уже близько 10 тис. біженців, яким також надаються усі необхідні соціальні послуги.

Однією із найважливіших складових благодійної діяльності Румунського Патріархату є організація гуманітарних перевезень. На даний момент здійснено 128 перевезень в Румунію, 47 – в Україну та 10 – в Республіку Молдова.

Активовані такі благодійницькі онлайн-платформи: ajutacubucurie.ro (Румунський Патріархат у співпраці з Федерацією Філантропії) та fiideajutor.ro (Архієпархія Яссів).

Також, зусиллями православних волонтерів була проведена акція «Здай кров за Україну!». Акція проходила з 2 по 16 березня 2022 року в Головній інспекції штабу румунської жандармерії.

Станом на 10 березня 2022 року гуманітарна допомога Румунської Православної Церкви складала 18 823 874 лея (3 803 122 євро). Безпосередню участь в допомозі українським біженцям взяли 4310 вірян Румунського Патріархату.

Просмотров: 307