У Києво-Печерській Лаврі та в Херсонській єпархії звершено постриги

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив постриг у малу схиму трьох насельників обителі, митрополит Херсонський та Таврійський Іоанн звершив чернечий постриг насельника Покровського чоловічого монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Києво-Печерської Лаври та Херсонської єпархії.

На другій седмиці Великого посту в печерному храмі преподобного Антонія Печерського в мантію були пострижені ієродиякони Христофор з нареченням чернечого імені Лонгін (на честь прп. Лонгіна, воротаря Печерського), Андронік з нареченням чернечого імені Марк (на честь прп. Марка Гробокопача), а також інок Северіан з нареченням чернечого імені Паїсій.

Щороку під час Святої Чотиридесятниці у Ближніх печерах братія приймають постриг у малу схиму.

Після постригу владика Павел звернувся до новопострижених ченців: «Нехай Господь заступництвом Своєї Пречистої Матері та преподобних і богоносних отців наших Антонія та Феодосія, а також усіх чудотворців Києво-Печерських допоможе вам на вашому чернечому шляху, щоб стати спадкоємцями Царства Небесного!»

Після постригу новопострижені ченці пройшли до Хрестовоздвиженського храму, де протягом трьох діб неусипно читатиметься Псалтир.

17 березня 2022 року, у четвер 2-го тижня Великого посту, у Преображенському храмі Свято-Духівського кафедрального собору митрополит Херсонський та Таврійський Іоанн звершив чернечий постриг насельника Свято-Покровського чоловічого монастиря с. Музика з нареченням імені на честь прп. Сави Освяченого.

Просмотров: 647