У Олександрійській, Тульчинській та Полтавській єпархіях священики УПЦ звершили чин відспівування та похорону Захисників України

Священики Олександрійської, Тульчинської та Полтавської єпархій відспівали воїнів ЗСУ, які захищали нашу землю від російських окупаційних військ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби Олександрійської, Тульчинської та Полтавської єпархій.

13 березня 2022 року в селі Красносілка Олександрівського району священики УПЦ відспівали Захисника України офіцера Володимира Максимчика.

«Володимир Максимчик, 1990 року народження, загинув у м. Харків. Війна забрала ще одного героя, але пам’ять про нього буде жити завжди», – повідомляється на єпархіальному сайті.

Ще одна сумна звістка прийшла із смт. Приютівка – у боях із російськими окупантами на Херсонщині загинув уродженець селища нацгвардієць Іван Іщенко. Воїну було 23 роки.

Заочне відспівування було звершене протоієреєм Олексієм Микитенком у храмі святих Федора та Анастасії м. Олександрії. За словами священика, до нього звернулася рідна бабуся загиблого Захисника України.

14 березня 2022 року у селі Забужжя Тульчинського району духовенство УПЦ на чолі з благочинним Немирівського округу протоієреєм Василієм Гончаруком відспівали Захисника Батьківщини Віталія Бережка.

Віталій народився в 1991 році в селі Ситківці Немирівського району, був учасником АТО, де його поранили в 2014 році. 25 лютого 2022 році Віталій пішов на війну добровольцем. 8-го березня загинув під Миколаєвом.

Тульчинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

17 березня жителі м. Кобеляки Полтавської області провели в останню путь 18-річного Захисника України Віталія Лісного. Чин відспівувавння та похорону звершив настоятель Свято-Покровського храму УПЦ м. Кобеляки протоієрей Георгій Момоход.

«29 листопада минулого року Віталій був призваний на строкову військову службу. Півтора місяці проходив навчання у військовій частині Житомира. Далі був направлений у Миколаїв, в 79-ту бригаду десантно-штурмових військ.

25 лютого під час бойових дій у Миколаєві отримав поранення, не сумісне з життям», – йдеться у повідомленні.

Вічна пам’ять Героям.

Просмотров: 602