Румунські семінаристи допомагають українським біженцям

Студенти православних духовних шкіл Румунії беруть активну участь в соціальній діяльності Румунської Церкви, направленій на допомогу постраждалим українцям. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеграм-канал «Церква допомагає».

Румунський Патріархат надає інформацію про різносторонню підтримку постраждалих громадян України з боку студентів духовних навчальних закладів Румунії.

З самого початку російського вторгнення в Україну студенти Духовної семінарії «Митрополит Досифей» із міста Сучава стали співробітниками інформаційних пунктів, організованих Сучавською та Редеуцькою архієпископією Румунської Православної Церкви для біженців з України.

Під керівництвом ректора Духовної семінарії професора архідиякона Міхая Хріцке та радника з питань освіти архідіакона Йонута Ісопеску вихованці, які володіють українською мовою, проводять для біженців консультації.

Семінаристи також допомагають розподіляти серед тих, хто прибуває, гуманітарну допомогу, пожертвувану румунськими парафіянами благодійному фонду святителя Леонтія Радовецького.

Частина гуманітарного вантажу готується до відправлення до Чернівців та інших міст України для подальшої доставки мешканцям, які постраждали від військових дій.

Повідомляється, що інформаційні пункти, які надають відомості з питань проживання, проїзду в Румунії, розподілу продуктів, води та інших необхідних предметів, відкриті на прикордонній заставі «Сірет», залізничному вокзалі Бурдужени та в центрах для біженців з України.

Просмотров: 169