В Україні з початку війни постраждало понад 40 храмів – Голова ДЕСС

Від початку війни РФ проти України вже зруйновано чи пошкоджено 44 культові споруди, здебільшого православні церкви, в 7 областях України. “Агресивна атака російських військ руйнує православні храми та інші святині релігійних спільнот України”, – про це під час онлайн-пресконференції в Укрінформі повідомила голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«На жаль, мусимо констатувати, що за оновленою інформацією, станом на сьогодні наша служба вже має дані про щонайменше 44 споруди духовного значення у щонайменше 7 областях України, де відбулися ті чи інші руйнування. У деяких випадках будівлі зруйновані повністю, і серед них історичні храми, деякі постраждали частково, коли, наприклад, уламок ракети влучив у певну частину будівлі», – сказала Олена Богдан.

Вона уточнила, що постраждали споруди духовного значення в Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Харківській та Чернігівській областях.

«У переважній більшості цих випадків постраждали саме православні храми. Також постраждали 3 протестантські культові будівлі, 3 юдейські, 1 римо-католицька та 1 мечеть», – додала Голова ДЕСС.

Просмотров: 371